Éclair-leivokset

style=”height: 463px; width: 700px;”>

Tuskailin vappua edeltävänä päivänä, kun en meinannut keksiä mitään erityisen kivaa vapputarjottavaa. Selailin kaikki luottolähteeni läpi mutta muistin yhtäkkiä halunneeni jo kauan kokeilla ranskalaisia éclair-leivoksia. Olen aina ajatellut niiden tekemisen olevan jotenkin todella vaikeaa ja työlästä, ja sanotaanko että osittain olin väärässä. Éclairit tehdään samaan taikinaan kuin tuulihatutkin, mutta muoto vain on pitkulainen. Sisälle tulee yleensä perinteistä vanilja-kermakreemiä ja pinnalle jokin kuorrutus, monesti näkee suklaaganachea. 

Teknisesti éclair-leivoksissa on haastetta vain choux-taikinan tekemisessä, mutta olen jo aiemmin kerran tehnyt tuulihattuja, enkä kokenut taikinan tekemisen olevan kauhean haasteellista, joten uskaltauduin lähteä yrittämään. Ennemminkin minulle tuottaa vaikeuksia leivonnaisten ulkonäkö ja viimeistely, ja olihan näissä aika monta välivaihetta. Suosittelen kuitenkin kokeilemaan, lopputulos on uskomattoman suussasulava. Ohjeen otin osittain täältä, mutta tein kuorrutuksen eri tavalla ja puolitin määrät. Tässä ohjeessa oli aika hassusti ilmoitettu nesteetkin grammoissa, ei millilitroissa, mutta toisaalta ainakin sai olla juuri niin tarkka kuin halusi.

style=”height: 1050px; width: 700px;”>

style=”height: 467px; width: 700px;”>

Leivokset paiston jälkeen – sisälle on muodostunut ilmakuplia. 

style=”height: 467px; width: 700px;”>

style=”height: 998px; width: 700px;”>

Yksi vastaus artikkeliiin “Éclair-leivokset

  1. Yritin valmistaa kaksi kertaa täytettä ja molemmilla kerroilla epäonnistuin. Mikähän meni pieleen?

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s