Maailman syksyisimmät kuppikakut

style=”height: 1049px; width: 700px;”>

Kun selailee amerikkalaisia leivontasivustoja näin syksyllä, ei voi olla törmäämättä kaikkeen pumpkin spice -alkuiseen. On pumpkin spice -lattea (Starbucksin suosittu syksymaku), pumpkin spice -kakkua ja pumpkin spice -fudgea. En ole hetkeen tehnyt kuppikakkuja, ja halusin kokeilla miten kurpitsasose toimii cupcake-taikinassa.
 

Jenkeissä, ja ilmeisesti jossakin täällä Suomessakin, myydään esimerkiksi Libby’s-merkkistä valmista kurpitsasosetta säilykkeenä, mikä tietysti helpottaa leivontaa kovasti. Itse en löytänyt mistään muuta kuin kurpitsapikkelssiä ja tuoretta kurpitsaa, joten ei auttanut muuta kuin tehdä omat kurpitsapyreet. Suomessa kurpitsaa käytetään muutenkin todella vähän, vaikka kyseessä onkin todella monikäyttöinen ja hyvän makuinen vihannes. Ostin muuten melkein puolitoista kiloa painavan kurpitsan, josta tuli vain vajaa 400 g kurpitsapyreetä, vaikka olin valmistautunut säilömään kauhean määrän kurpitsaa… Jos teet kuitenkin kerralla isomman satsin kurpitsapyreetä, voit tehdä siitä lisäksi mm. amerikkalaista kurpitsapiirakkaa.

style=”height: 1049px; width: 700px;”>

style=”height: 1073px; width: 700px;”>

Olin todella tyytyväinen näihin kuppikakkuihin: taikinaosuus on mausteinen ja mehevä, ihanan syksyinen. Kurpitsa maistuu aika hentoisesti mutta antaa erityisesti kostetutta taikinaan. Kuorrute on hyvin makea ja sopii jotenkin todella hyvin kurpitsan ja mausteiden makuihin. Tulos oli toisin sanoen maailman syksyisimmät kuppikakut ikinä! Käytin kuppikakkujen taikinaan Martha Stewartin ohjetta pienin muutoksin.

6 vastausta artikkeliin “Maailman syksyisimmät kuppikakut

 1. Voi miten suloiset kuppikakut! en ole suuri kurpitsan ystävä mutta veikkaan että kuppikakkujen muodossa se maistuisi minullekin 😉

  Tykkää

 2. Olen myös yrittänyt etsiä kurpitsasosetta tuloksetta. Olisi hienoa, jos jollain olisi antaa jotain vinkkiä. Tosi syksyiset muffinssit olet tehnyt, nam.

  Tykkää

 3. Joo siis täällä alkaa nyt jo olla kurpitsat kaikkialla. Välillä hyvinkin omituisiin asioihin yhdistettynä. -Antti

  Tykkää

 4. Anne P.: Näistä voi helposti aloittaa kurpitsaan totuttelun, kinuskikuorrute toimii pehmentävänä seikkana. 😀

  Sari: Niinpä, mistähän löytyisi?

  Perinneruokaa Prkl: Hahaa uskon!

  Tykkää

 5. Hei siskoni on ostanut mulle Pumpkin pureeta Helsingistä Citykäytävän Britti/Jenkki elintarvike myymälästä 🙂

  Tykkää

 6. Sweety: Kiitoksia tiedosta, olenkin käynyt kyseissä kaupassa monesti Helsinki-visiiteilläni. Pitää käydä katsastamassa ensi kerrallakin! : )

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s