Lunnin mahtava porkkanakakku

Yksi lempileivonnaisistani on epäilemättä tuhti, tuorejuustoa pursuava, mausteinen ja pähkinäinen porkkanakakku. Kehittelin Leivotaan-lehden juttua varten itselleni mieluisimman porkkanakakkuohjeen, ja tämän ohjeen mukainen porkkanakakku on melko lähellä omaa porkkanakakkuihannettani. Porkkanakakkuahan voi syödä minä vuodenaikana tahansa (kaikkina neljänä!), mutta parhaiten se sopii ehdottomasti syksyyn.

Tämä kakku muuten säilyy yllättävän kauan mehevänä, mikä johtuu luultavasti taikinan porkkanaraasteesta. Kakkua syötiin muistaakseni neljä-viisi päivää pohjien paistamisen jälkeenkin, eikä kakku ollut mennyt vieläkään täysin kuivakaksi. Monissa porkkanakakkuohjeissa kehotetaan käyttämään öljyä voin sijaan, mutta minä yksinkertaisesti pidän enemmän voin mausta.

Ota talteen myös jouluisen porkkanakakun ohje täältä!

Lunnin porkkanakakku (8-10 palaa)

Taikina:

 • 2 munaa
 • 1 dl fariinisokeria
 • 1 dl sokeria
 • 100 g voita
 • 2 ¼ dl vehnäjauhoja
 • 1 tl leivinjauhetta
 • ¼ tl inkivääriä
 • ¼ tl muskottipähkinää
 • ¼ tl kanelia
 • 1 tl sitruunan raastettua kuorta
 • 200 g porkkanaraastetta (n. 3 isoa porkkanaa)
 • 100 g saksanpähkinöitä

Kuorrutus:

 • 300 g tomusokeria (n. 6 dl)
 • 80 g voita
 • 200 g tuorejuustoa
 • 1 rkl sitruunan mehua

Koristeluun:

 • mantelirouhetta
 • pekaanipähkinöitä

Ota munat ja voi ajoissa huoneenlämpöön. Sulata voi ja anna jäähtyä.

Vaahdota munat ja sokerit kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi.

Toisessa kulhossa sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja mausteet. 

Kuori ja raasta porkkanat, raasta myös sitruunan kuori hyvin pestystä sitruunasta.

Rouhi saksanpähkinät karkeasti.

Lisää muna-sokerivaahtoon sulatettu voi, porkkanaraaste, sitruunan kuori, saksanpähkinät ja jauhoseos. Sekoita vain kunnes aineet ovat juuri yhdistyneet toisiinsa. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun tai huolellisesti voideltuun pieneen vuokaan (n. 15–20-senttinen).

Paista uunissa 175 asteessa keskitasolla 30–35 minuutin ajan tai kunnes kakku on saanut pintaansa väriä ja tuntuu kiinteältä. Anna jäähtyä ja leikkaa kahtia pitkällä, sahalaitaisella veitsellä.

Valmista kuorrute vatkaamalla kaikki ainekset keskenään sileäksi. Kokoa kakku lisäämällä noin puolet kuorrutteesta kakkupohjan päälle, lisää päälle toinen pohjapuolisko. Levitä loput täytteestä kakun reunoille ja päälle palettiveitsellä. Koristele reunat mantelirouheella ja viimeistele pinta pekaanipähkinöillä.

7 vastausta artikkeliin “Lunnin mahtava porkkanakakku

 1. Onpa hauska idea tämä! Oma myöskin päivittäinen aamupuuroni ainakin kaipaisi vähän piristystä. Kaikenlaista siihen puuron joukkoon on tullutkin laitettua muttei vielä porkkanaa tai valkuaista! Tätä pitää kokeilla;)

  Tykkää

 2. Mahtava idea! syön itsekin säiden kylmettyä lähes joka päivä puuroa ja yritän varioida annoksia mahdollisimman paljon, jotta en kyllästy, mutta enpä ole tällaista versiota koskaan osannut edes kuvitella 🙂

  Tykkää

 3. Ihanan näköinen puuro. Olen joskus porkkanarastetta puuroon laittanut, ja sopii kyllä erinomaisesti. Puurovariaatioita saisi olla oikein roppakaupalla, ettei pääse kyllästymään, täälläkin puuroa syödään lähes joka aamu. Itse teen viljatonta ja pojat yleensä kaurapuuroa, jos en ole mitään muuta tehnyt valmiiksi. Terveellistä ja hyvää.

  Tykkää

 4. Onpa mielettömän herkullisen kuuloinen, ja näköinen resepti! Ja niin kauniit kuvat taas!

  Tykkää

 5. Aika hauska, itsekin tein ”porkkanakakkupuuroa” tuossa taannoin josta postasin ohjeen blogiinikin. Siihen ei kyllä valkuaista tullut mutta samoissa makumaailmoissa mentiin… ja oli muuten hyvää 🙂 Ei sen aamupuuron tosiaankaan tarvitse olla tylsää tai mautonta!

  Tykkää

 6. kotoilija: Mahtavaa jos tästä oli jotakin iloa!

  Anne P.: Kiva kuulla, toivottavasti innostut testaamaan ja tykästyt sinäkin. : )

  Sari: Kyllä sitä kieltämättä kaipaa vaihtelua aina silloin tällöin! Käy ihmeessä kurkkaamassa linkkaamani vanhan blogin juttu, jos sieltä löytyisi lisää vinkkejä.

  Tiina: Vooi ihana kuulla!

  Vierailija: Ole hyvä, mahtavaa!

  Siru: Kävinkin kurkkaamassa sinun versiosi, ihanalta näytti.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s