Porkkanakakkua puuron muodossa

style=”height: 1035px; width: 700px;”>

Kirjoitin joskus vanhaan blogiin postauksen erilaisista puurovariaatioista, ja postaus on edelleen yksi blogin katsotuimmista. Sain paljon kommentteja, joissa ihmiset kertoivat etteivät olleet aikaisemmin tajunneet, miten paljon puuroakin voi varioida. Kuten vanhat tutut tietävätkin, olen suuri puuron ystävä ja syön sitä valehtelematta joka aamu! Kun puuron tarjoaa monipuolisten lisukkeiden kanssa, se on todella täyttävä ja ravitseva aamupala, jonka voimin jaksaa ainakin pari tuntia ennen kuin tulee taas nälkä.

Puuroaamiaisen ei todellakaan tarvitse olla harmaa tai tylsä. Kun puuron esimerkiksi keittää kattilassa mantelimaitoon ja tarjoaa marjojen ja raejuuston kanssa, koossa on jo melkein ylellinen annos. Viikonloppuna voi panostaa vielä vähän enemmän ja viedä puuroannoksen seuraavalle tasolle, ja tänä viikonloppuna söin yhtä lemppariani: porkkanakakun makuista puuroa. Porkkanaraaste, oikeat mausteet, pähkinärouhe ja raejuusto saavat yhdessä aikaan selvän mielikuvan porkkanakakusta, joka on varsinainen klassikko ja monen suosikkileivonnainen. Munanvalkuainen on valinnainen, mutta se antaa puurolle hieman taikinamaisen rakenteen. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan, vaikket olisikaan puuron ylin ystävä!

style=”height: 1030px; width: 700px;”>

style=”height: 1069px; width: 700px;”>

7 vastausta artikkeliin “Porkkanakakkua puuron muodossa

 1. Onpa hauska idea tämä! Oma myöskin päivittäinen aamupuuroni ainakin kaipaisi vähän piristystä. Kaikenlaista siihen puuron joukkoon on tullutkin laitettua muttei vielä porkkanaa tai valkuaista! Tätä pitää kokeilla;)

  Tykkää

 2. Mahtava idea! syön itsekin säiden kylmettyä lähes joka päivä puuroa ja yritän varioida annoksia mahdollisimman paljon, jotta en kyllästy, mutta enpä ole tällaista versiota koskaan osannut edes kuvitella 🙂

  Tykkää

 3. Ihanan näköinen puuro. Olen joskus porkkanarastetta puuroon laittanut, ja sopii kyllä erinomaisesti. Puurovariaatioita saisi olla oikein roppakaupalla, ettei pääse kyllästymään, täälläkin puuroa syödään lähes joka aamu. Itse teen viljatonta ja pojat yleensä kaurapuuroa, jos en ole mitään muuta tehnyt valmiiksi. Terveellistä ja hyvää.

  Tykkää

 4. Aika hauska, itsekin tein ”porkkanakakkupuuroa” tuossa taannoin josta postasin ohjeen blogiinikin. Siihen ei kyllä valkuaista tullut mutta samoissa makumaailmoissa mentiin… ja oli muuten hyvää 🙂 Ei sen aamupuuron tosiaankaan tarvitse olla tylsää tai mautonta!

  Tykkää

 5. kotoilija: Mahtavaa jos tästä oli jotakin iloa!

  Anne P.: Kiva kuulla, toivottavasti innostut testaamaan ja tykästyt sinäkin. : )

  Sari: Kyllä sitä kieltämättä kaipaa vaihtelua aina silloin tällöin! Käy ihmeessä kurkkaamassa linkkaamani vanhan blogin juttu, jos sieltä löytyisi lisää vinkkejä.

  Tiina: Vooi ihana kuulla!

  Vierailija: Ole hyvä, mahtavaa!

  Siru: Kävinkin kurkkaamassa sinun versiosi, ihanalta näytti.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s