Päärynä-frangipanepiiras

 

style=”height: 1049px; width: 700px;”>

Nyt on hyvä aika syödä päärynöitä, ja kaupoista saa muutakin kuin niitä puisia conference-päärynöitä. Päärynöitä tulee käytettyä melko harvoin leivonnassa, mikä on aika hassua, kun lähtee miettimään kuinka paljon esimerkiksi omenalle löytyy reseptejä. Syön päärynöitä harvoin sellaisinaankaan, koska tuntuu että päärynä on aina joko raakaa (eli kivikovaa) tai aivan muusia.

Tänään kuitenkin löysin kaupasta abate fetel -päärynöitä, jotka olivat söpön pieniä ja todella meheviä sekä sopivan kypsiä. Päärynästä minulle tulee heti mieleen ranskalainen frangipanepiiras, jossa on täytteenä voi-mantelivaahtoa. Mielestäni suklaa ja päärynä sopivat täydellisesti yhteen, joten kehittelin suklaisen päärynä-frangipanepiiraan. Olin ostanut juuri kivan kokoisia, pahvisiä piirasvuokia (halkaisijaltaan 15 cm), ja ohjeella tuli kaksi tällaista pienempää piirasta. Voit tehdä myös yhden suuremman piiraan, katso vinkit-osiosta tarkemmat tiedot!

style=”height: 1049px; width: 700px;”>

style=”height: 1011px; width: 700px;”>

10 vastausta artikkeliin “Päärynä-frangipanepiiras

 1. En olekaan aiemmin törmännyt suklaafrangipanepiiraaseen, mutta tämähän vaikuttaa ihan superherkulliselta! Voisi kokeilla joskus, jos siis omassa kaupassa olisikin joskus muita kuin niitä puisia päärynöitä 😉

  Tykkää

 2. On tosiaan usein vaikeaa löytää hyviä ja oikeasti päärynän makuisia päärynöitä. Valkkaan aina kun voin italialaisia lajeja. Tämä resepti on kyllä yhtä päärynän juhlaa. Kaunis toteutus, taas kerran!

  Tykkää

 3. Sari: Voi kiitos!

  kotoilija: Itsekään en ollut aikaisemmin tehnyt suklaista frangipanepiirasta, mutta hyvin toimi. Pahuksen conferencet, kun niitä löytyisi vaikka mistä…

  Vierailija: Mahtavaa, kiva kuulla!

  Tiina: Kiitoksia vinkistä, pitääkin siis koittaa löytää italialaisia päärynöitä. Niin ja kiitos myös ihanasta kommentista. ❤

  Äiti: Hyvä että ohjekin sitten löytyi!

  Tykkää

 4. Moikka! Olen sinun blogiasi seurannut melkeinpä ihan alusta saakka ja aina ihaillut kauniita kuvia ja reseptejä 🙂

  Nyt kysyisinkin että olisiko sinun mahdollista tehdä jotain gluteenittomia versioita ruoista, tai kenties antaa jotain vinkkejä ko. ruokavalioon? Tämä on minullekin uusi tilanne, joten jos sinulla on antaa jotain neuvoja, mielelläni otan niitä vastaan! 🙂 Keep up the awesome work!

  Tykkää

 5. Voi miten hyvälaatuisia ja hienoja kuvia! Olet selvästi panostanut hurjasti 🙂

  Ihanan simppeli resepti, tekee mieli kokeilla… nam!

  Tykkää

 6. NooraH: Voi kiitoksia kommentistasi, ihana kuulla että joku on niinkin kauan seurannut. :*
  Olen saanut lähiaikoina enemmänkin toiveita gluneettimista ohjeista, ja otan toiveen ehdottomasti huomioon tulevia reseptejä suunnitellessa. Itsekään en kauheasti gluteenittomasta ruokavaliosta tiedä, koska kenelläkään lähipiiristä ei ole keliakiaa tai muuten vain gluteenitonta ruokavaliota. Pitää siis perehtyä enemmän aiheeseen!

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s