Ulkomaiset leivontablogit – Lempparini

Ajattelin tällä kertaa tulla pikaisesti kirjoittelemaan leivontablogeista, tarkemmin sanottuna ulkomaisista leivontablogeista. Seuraan paljon suomalaisiakin, ja meillä on täällä kotimaassa asiat aika mainiolla tolalla leivontablogien osalta (sienä sateella vai miten se meni!). Ulkomaisissa leivontablogeissa vaan on se hieno puoli, että niitä lukiessa pääsee seuraamaan jotakin itselle vieraampaa ruokakulttuuria ja samalla täydentämään englannin- tai ruotsinkielistä leivontasanastoa.

Tässä tulevat omat pitkäaikaisimmat suosikkini, joita olen seurannut jo hetken aikaa ja joihin olen muodostanut oikein syvän kiintymyksenkin. Tykkään eniten makeisiin leivonnaisiin, piiraisiin ja klassikoihin keskittyvistä leivontablogeista, ja kakkublogit jätän kakkujen koristelusta enemmän tietäville. Suuret, laadukkaat kuvat ovat plussaa, samoin raikas ja söpö ulkoasu.

Kuva: Linda Lomelino

Call Me Cupcake on tunnetun ruotsalaisen Linda Lomelinon käsialaa, ja minulla on vain yksi sana: valokuvat. Käykääpä naisen blogissa ja tehkää kuten minä: viettäkää pitkä tovi kuvia selaillen ja huokaillen kaikille niille superkorkeille kakuille, viireille ja kukkasille. Lomelinon bravuuri on amerikkalaistyylinen, korkea täytekakku, ja hänen ohjeitaan testanneina voin suositella. Itse tosin jätän kakut aina käytännölisyyssyistä puolet matalammiksi, mutta kai sitä joskus pitää repäistä Linda Lomelinon tyyliin. Blogissa on kakkujen lisäksi cupcakeja (kuten nimi antaa ymmärtää), piiraita ja oikeastaan kaikkea mahdollista makeaa. Ja niin kauhean nättiä.

The Messy Baker, mikä ihana blogin nimi. Baltimoressa asuva Jennie kirjoittelee lähinnä amerikkalaisista herkuista: jätticookieista, funfetti-blondieista ja amerikkalaisia pannareita. Olen jo kauan halunnut kokeilla jättimäisiä snickerdoodle-keksejä, kuinka hyviltä voivat keksit näyttää! Mukana on kuitenkin myös paljon terveellisiä, aamiaiselle soveltuvia leivonnaisia ja lisäksi myös joitakin suolaisia leivonnaisia ja ruokaohjeita.

Kuva: The Messy Baker

Vähän harvemmin päivittyvä Cakelets and Doilies on vain niin maailman ihanin blogi! Australialaisella Bellellä ja minulla on todella samanlainen maku leivonnaisissa: paljon sitrushedelmiä, mantelia, tuorejuustoa ja tuoreita marjoja. Blogissa on vaikeustasoltaan monenlaisia leivonnaisia aivan yksinkertaisista kakuista upeisiin ja haastaviin entrement-leivonnaisiin. Joka kerta, kun blogi on päivittynyt, luen sen aivan ensimmäisten joukossa ja mitä todennäköisimmin joudun lisäämään taas yhden reseptin kokeiltavien listalle…

style=”float: right;”>

Kuvat: Cakelets and Doilies

Joy the Baker on todella suosittu ja tunnettu leivontablogi, eikä syyttä. Postaustahti on huima, ja Joy on todella lahjakas kirjoittaja. Välillä tulee naureskeltua oikein ääneen blogia lukiessa, mikä on tietysti aina plussaa myöskin leivontablogien kanssa. Blogissa on suolaisten ja makeiden, lähinnä amerikkalaisten herkkujen ohjeita mutta myös höpinää ruoasta, bloggaamisesta ja vähän aiheen sivustakin. Kannattaa muuten lukea blogista ihanan sarkastinen juttu nimeltä ”How to be the best food blogger of all”.

Kuva: Joy the Bakerin leivonta-arkistosta

Jo vuosia pystyssä ollut Smitten kitchen on varsinainen reseptiarkistojen kuningatar: käännyn blogin puoleen aina, kun tarvitsen hyvän reseptin hyvään kakkuun, kekseihin, pannareihin, piirakoihin… tai no, oikeastaan ihan mihinkä tahansa! Smitten kitchenin kirjoittajalla on jotenkin todella tunnistettava kuvaustyyli: tumma tausta ja hillityt värit. Lisäksi lähes kaikissa ohjeissa on hyvin välivaihekuvia, mikä helpottaa varsinkin aloittelevaa leipuria. Voi kun itsekin jaksaisi/uskaltaisi ottaa kameran keittiöön leivontasessioiden ja pöllyävän jauhon keskelle… 

 

Kuva: Smitten kitchen

Sugary & Buttery -blogi on kyllä varsinainen löytö! Voisin leipoa aivan jokaisen asian, mikä blogiin ilmestyy. Melinan kuvaus- ja koristelutyyli on todella omintakeinen ja tunnistettavissa oleva, jotenkin ihanan puhdas ja selkeälinjainen. Suosittelen kurkkaaman blogista kakkuohjeet ja erityisesti tämän söpön banaani-kookoskakun. 

style=”height: 903px; width: 610px;”>

Kuvat: Sugary & Buttery

Löytyikö teille uusia suosikkeja tätä kautta? Entä mitä ulkomaisia leivontablogeja siellä luetaan?

7 vastausta artikkeliin “Ulkomaiset leivontablogit – Lempparini

 1. Voi ihanaa, tämä postaus tuli kuin tilauksesta! Muutamia tuttuja nimiä listalla (Joy the Baker taisi ainakin voittaa jonkun paras leivontblogi -tittelin…) mutta paljon sellaisia sivuja jotka menee nyt heti kirjanmerkkeihin, kiitos tästä! Ja kiva kun tässä ei pahemmin mitään sokerimassa-blogeja tosiaan ole, ne ei todellakaan ole munkaan heiniäni…

  Tykkää

 2. Ihania poimintoja! Ja kyllä, etenkin tuo Call Me Cupcake on ihan käsittämättömän upea! Lindalta on juuri ilmestynyt uusi kirja. Se on ehdottomasti syksyn hankintalistallani!

  Tykkää

 3. Tiina: Kiva kuulla, jos löytyi sullekin uusia blogeja seurattavaksi!

  Paula: Ole hyvä vain, kiva jos oli iloa. : )

  kotoilija: Niin kiva kuulla! Hyvä jos oli uusiakin tuttavuuksia, välillä on vaikea löytää juuri niitä mieleisiä blogeja kun tarjontaa on niin valtavasti.

  Maku_Elina: Minulla ei olekaan Lindan yhtäkään kirjaa, mutta tämän uuden voisi hankkia! Olen Instagramista ihaillut poimintoja uudesta kirjasta.

  Tykkää

 4. Tosi kivoja linkkejä, kiitokset! Ja todellakin löytyi uusia suosikkeja! Näistä ennestään seurasin vain Joy the Bakeria, jonka nyhtöpullaresepti on ollut meillä kovassa käytössä jo varmaan puolitoista vuotta 😀

  Kiinnostuin heti tuosta blondie-ohjeesta (siis josta on kuva tuossa postauksessasi), mutta millähän ihmeellä korvaisi tuon malted milk powderin? Meidän maitojauhe ei ole kuitenkaan ihan sama asia :-/

  Tykkää

 5. Outipapu: Kiva kuulla! Joyn nyhtöpullaa en ole testannutkaan, kenties lauantaina pullapäivänä voisi kokeilla?

  Äh, kurja juttu. : ( En ollut sen tarkemmin vielä katsonut tuota blondie-reseptiä. Malted milk powder on aivan vieras aine minulle, se taitaa olla joku aivan spesiaali juttu mitä Suomesta ei tietenkään saa.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s