”Siivet” kukkakaalista

style=”height: 996px; width: 700px;”>

Olen asunut koko ikäni Tampereella ja koen itseni todella tamperelaiseksi. Minulla ei ole koskaan ollut suurta hinkua muuttaa täältä pois, koska kaupunki on sopivan kokoinen ja minulle muutenkin niin tärkeä paikka. Tampereelta saa maailman parhaimmat munkit ja täydellisimmän ranskalaisen kalakeiton, mutta Tampereella pääsee nauttimaan myös muista kulinaarisista erikoisuuksista…

Aitona tamperelaisena rakastan mustamakkaraa, jota tulee saada nauttia tasaisin väliajoin puolukkakastikkeen ja maidon kanssa. Tampereella on toinenkin ruokaerikoisuus (joka ei kylläkään ole lähtöisin täältä), josta käsittämättömän moni tykkää: siivet. Tarkoitan nyt niitä kuiviksi uppopaistettuja kanansiipiä, jotka uivat tulisessa, etikkaisessa kastikkeessa ja jotka tarjoillaan aurajuustodipin, kasvisten ja ranskisten kanssa. Tässä kohtaa olen hyvin epätamperelainen, nimittäin en ymmärrä siipien päälle sitten ollenkaan. Välttelen muutenkin kanan syömistä, mutta lisäksi siivissä tökkii kuivuus, etikkaisuus ja liika suolaisuus. Monet tuttuni taas rakastavat siipiä yli kaiken, ja heidän mielestään Siipiweikoista saa parhaimmat ja oikeaoppiset siivet.

Olen törmännyt ulkomaalaisissa ruokablogeissa niinkin eksoottiseen ilmiöön kuin kukkakaalista tehtyihin siipiin. ”Siivet” näyttävät aivan kanansiiviltä, ja ne valmistuvat kotona uunissa vaivattomasti vähillä raaka-aineilla. Tärkeintä on rapeus ja tuoreus: nämä pitää syödä pian paistamisen jälkeen. Lisukkeena pitää olla jonkinlaista kermaista dippiä, porkkanatikkuja ja kylmä lasillinen kolaa. Nämä siivet ovat saaneet myös hyväksyntänsä kovan luokan siipirakastajalta, joten kehotan lihansyöjiäkin kokeilemaan!

style=”height: 516px; width: 800px;”>

19 vastausta artikkeliin “”Siivet” kukkakaalista

 1. Oi, nämä on olleet minulla jo pidempään to cook-listalla, näyttävätpä nämä sinun herkullisilta 🙂 rakastan kaikkea dipattavaa ja dippejä ylipäätään.

  Tykkää

 2. Anne: Suosittelen kokeilemaan, meillä nämä hävisivät illalla elokuvaa katsellessa aika vikkelään! Kunnon siipien ystävähän dippaisi näitä aurajuustodippiin. : )

  Tykkää

 3. Ups mikä ohje, korvaan vaan vehnäjauhon jollain muulla, kukkakaali on niiin hyvää, niistä kanansiivistä en niinkään välitä :D.

  Tykkää

 4. Heh, huippu idea! En ole törmännyt kasvisversioihin koskaan. Kyllä sen verran on heikkoutta tuolle tuliselle wings-kastikkeelle (ja sinihomejuustodipille), että voisinpa vaikka kokeilla!

  Tykkää

 5. Anne: Hahaa, mahtavaa!

  Sari: Voit ehdottomasti tehdä melkein millä jauhoilla tahansa!

  Tiina: Minäkin kyllä kieltämättä tykkäsin näistä vaikken siipiin heikkona olekaan. Aurajuustodippi pitää tehdä ensi kerralla kaveriksi!

  Satu: Totta, voisi melkein pelkitään vedellä!

  Tykkää

 6. Vierailija: Mitä ihmettä, resepti näkyi tässä vielä viimeksi kun katsoin, ja näyttäisi blogin hallinnankin puolella olevan liitettynä tähän. Pahoitteluni, selvittelen ongelmaa!

  Tykkää

 7. Lottajee: Se resepti näkyy kyllä nyt tuossa, otsikkoa klikkaamalla pääsee näkemään koko postauksen! : ) Viikonloppuna vain oli teknisiä ongelmia sivustolla.

  Tykkää

 8. Apuva tähän äkkiä: mulla ois pakastekukkakaalta, niin miten niistä voisi tämän tehdä? Pitääkö sulattaa ensin tai jopa keittää jne… HELP

  Tykkää

 9. Itse tekisin jäisistä mutta kukkakaaleista ei tule yhtä rapsakoita pakastekukkakaaleja käyttämällä!

  Tykkää

 10. Kaveri toi näitä maistettavaksi ja oli instant hit! Näitä tehdään itekin mahdollisimman pian.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s