Tuotelöytö: Lakritsijuurijauhe

Parikin kertaa huomioni on kiinnittynyt erityisesti ruotsalaisissa leivontaohjeissa raaka-aineeseen nimeltä lakritsijauhe. Tykkään lakusta kauheasti, mutta uudet/vieraat raaka-aineet yleensä saavat intoni laantumaan. Kun olen halunnut salmiakin tai lakritsin makua leivonnaisiin, olen yleensä turvautunut lakutoffeeseen (esim. Kick) tai Hopeatoffeeseen, jotka toimivat myös todella hyvin. Nyt kuitenkin huomasin ihan tavallisen ruokakaupan maustehyllyllä Urtekramin lakritsijuurijauhepurkin ja ostin heti yhden mukaani. Urtekram-merkkinen luomulaatuinen lakritsijuurijauhe maksoi n. 2,5 euroa, ja purkin kyljessä lukee ettei tuote sisällä muita aineita kuin lakritsijuurijauhetta. Jauhe maistuu sellaisenaan tosi hyvältä, vähän kuin siltä tsaukki taukki -jauheelta, jota minä ainakin pienenä kioskilta ostin. 

Nyt olen kuitenkin kehitellyt mielessäni mitä ihanempia käyttökohteita jauheelle: lakujäätelöä, laku-suklaakakkua, lakumarenkeja, laku-sitruunakakkua… Näin halloweenin alla voisi hyvin tehdä vaikka Painted by Cakes -blogin Emman ohjeella kummitusmarenkeja, ja parilla teelusikalla jauhetta marengeista saa lakun makuisia. Lisäksi Sokerileipurin kotona -blogista bongasin ihanan suklaisen lakukuorrutteen kuppikakuille, jota minun tekisi mieli päästä heti testaamaan. Jos teillä on lisäideoita, mihin lakritsijuurijauhetta voi käyttää leivonnassa tai muutenkin, otan vinkit mielelläni vastaan. Nyt minulla on kuitenkin sellainen kutina, että palaan blogin ääreen parin päivän päästä lakritsijuurijauhetta sisältävän reseptin kera…

6 vastausta artikkeliin “Tuotelöytö: Lakritsijuurijauhe

 1. Uih, mun herkkua. Olen tehnyt muffinsseja, lakritsista pannakottaa sekä juustokakkua ja tietysti maustanut sillä mascarponea….juu myönnän, olen hieman lakritsihullu ja kun en voi sitä syödä, maustelen sitten jauheella :).

  Tykkää

 2. Jään mielenkiinnolla odottamaan kommentteja ja ideoitasi! Itse hankin kyseisen purnukan kesällä ja tähän mennessä olen sekoittanut sitä luonnonjogurttiin, maustanut sillä kermaa ja lusikoinut smoothien joukkoon. Juurikin tänään googlettelin reseptejä, joissa on käytetty lakritsijauhetta, tekisi nimittäin mieli leipoa tämän herkun avulla. Ainakin fudgeohje jäi mieleen 🙂

  Tykkää

 3. Tiska: Kiitos huomautuksesta, en ollut tajunnutkaan että kyseessä ovat kaksi eri tuotetta! Osaatko kertoa, mitä eroa näillä on? Onko lakritsijauhe esimerkiksi vahvempaa kuin lakritsijuurijauhe?

  Tykkää

 4. Mistä kaupasta löytyisi? Olen ostanut lakritsijuurijauhetta mutta tarvitsisin myös lakritsijauhetta. 🙂

  Tykkää

 5. Vierailija: Heippa, Prismassa ainakin joskus näin Urtekramin lakritsijauhetta, eli kannattaa kokeilla isoimmista kaupoista. Ruohonjuuresta voisi löytyä myös!

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s