Makeat skonssit

Olen viettänyt yhtenä kesänä kuukauden Edinburghissa erään skotlantilaisen naisen luona ja jos jotakin matkallani opin Skotlannista, niin ainakin sen että skotlantilaiset pitävät paitsi haggiksesta, myös shortbreadista ja skonsseista. Visiittini aikana sain kunnian maistaa itse leivottuja suolaisia skonsseja ja makeita versioita nautiskelin eräänä sateisena iltapäivänä afternoon tealla viihtyisässä kahvilassa.

Skonssit Edinburghilaisessa Eteaket-kahvilassa

Suolaisia skonsseja olen tehnyt Skotlannista saamallani ohjeella lukuisia kertoja, mutta makeita en ollut vielä koittanut kunnon ohjeella ennen tätä. Mielessäni on hyvin tarkka kuva siitä, miten pehmoisilta ja kermaisilta skonssit iltapäiväteellä maistuivat, ja lähdin hakemaan samaa makuelämystä. Skonsseista tuli kieltämättä todella onnistuneita: ilmavia ja selvästi kerman makuisia. Skonssitaikinan tekemisessä on omat niksinsä, mutta valmistaminen on todella nopeaa ja helppoa, kun huomioi muutamat tärkeät seikat. Lisäksi skonssit ovat mielestäni syötävä samana päivänä, varsinkin nämä makeat versiot, koska seuraavana päivänä osa kevedestä ja mehevyydestä on jo poissa. Mielestäni näitä voi leipoa jo ihan siitä syystä, että ulkona on kamalan masentavaa ja pimeää ja märkää. Kun leipoo satsin pehmeitä skonsseja, keittää kylkeen pannullisen hyvää teetä ja katsoo vaikka jakson brittisarjaa Downton Abbeyta, päivä paranee heti roimasti. 

8 vastausta artikkeliin “Makeat skonssit

 1. Tein itsekin eilen skonsseja! Tämä ohje kuulostaa myös tosi herkulliselta. Skonssit ovat ihan parasta mutta ne täytyy nauttia ehdottoman tuoreina.

  Tykkää

 2. Hei! Kiitos taas ihanasta reseptistä. Tee näin -ohjeistuksessa taitaa olla pieni kirjoitusvirhe toisessa virkkeessä, kun voita kehotetaan lisäämään kahteen kertaan eikä sokeria laiteta missään vaiheessa taikinaan. Harvalla näiden leipominen varmaan tuohon ohjeen pieniin epätarkkuuksiin kaatuu 🙂 Sinulla on kaunis ja sisällöiltään kiva blogi, pitä siitä kiinni!

  Tykkää

 3. Elina: Ehkä tämä syksy on saanut monien ajatukset skonssien suuntaan! Skonssit on kivoja, kun niitä voi tehdä sekä makeina että suolaisina ja lisäksi vielä varioida helposti. Mutta tosiaan, seuraavana päivänä skonssien taika alkaa olla jo ohi…

  Tykkää

 4. Oukka: Heippa, ja kiitos aivan ihanasta kommentista. ❤ Näitä on aina niin kiva saada! Ja kiitos myös tarkkanäköisestä huomautuksesta, on taas tullut väsyneenä näpyteltyä… Ohje on nyt korjattu!

  Tykkää

 5. Menee nyt off topic mutta halusin vain tulla kiittämään neuvoistasi pursotusasioissa! Tänään sain postista hakea Wiltonin välineitä:) Suoraan töistä postiin mars, kaupasta pari puuttuvaa ainesosaa ja jes! Ekaa kerta sain ulkonäöllisestikin omaa silmää miellyttävät cupcakesit, Porkkanakuppikakkuja ruusupursotuksella 🙂 saatoin parit ilon kiljahdukset päästää! Kiitos paljon siis sulle neuvoista!!

  Tykkää

 6. Näyttävät herkullisilta! Ei olekaan koskaan tullut tehtyä skonsseja, joten näitä täytyy kokeilla 🙂

  Tykkää

 7. Sweety: Hei mahtavaa kuulla, hyvä vain jos vinkeistä on ollut apua! Kyllä pursottaminen on vähän välineistäkin kiinni, ja hyvä jos pääsit nyt haluamaasi lopputulokseen. Porkkanakuppikakut ruusupursotuksella kuulostavat aivan täydellisiltä…

  Tykkää

 8. Emma: Voi kiitos! Tämä ohje on moneen kertaan hyväksi todettu, joten suosittelen kokeilemaan. : )

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s