Macadamiapähkinä-cookiet

Yksi luottoherkkuni on ehdottomasti cookie-tyylinen keksi, jonka täydellistä rakennetta olen hionut jo melko kauan. Jos tykkäät enemmän rapeista kekseistä, cookiet eivät ole sinua varten. Jos taas tykkäät Subwayssa myytävistä cookieista, suosittelen kokeilemaan vastaavia kotona. Tarpeeksi sitkeiden keksien salaisuus on riittävässä sokerimäärässä (kyllä!), sokerin laadussa (fariinisokeri on ehdoton) ja riittävän lyhyessä paistoajassa. Keksit tulee todellakin ottaa uunista, vaikka ne näyttäisivätkin hieman raaoilta – ne kyllä jähmettyvät jäähtyessään.

Tällä kertaa halusin maustaa cookiet macadamiapähkinöillä, jotka ovat ehdottomasti minun lempparipähkinöitäni. Macadamiat ovat niin ihania rakenteeltaan: rasvaisia, napakan kovia eivätkä ollenkaan jauhoisia. Macadamiapähkinä-cookiet näyttävät kieltämättä siltä, että niissä olisi suuria valkosuklaahippuja, ja valkosuklaa olisikin varmasti hyvä lisäys keksitaikinaan. Tästä hämäävästä ulkonäköseikasta minulle tuli heti mieleeni ehkä kaikkien aikojen paras Ecard:

Kuva täältä.

Ihan paras, vaikka itse tykkäänkin rusinakekseistä…

4 vastausta artikkeliin “Macadamiapähkinä-cookiet

 1. Joskus tuntuu, että jonkun kanssa leivonta-ajatukset vain kulkevat jonkinlaista samaa sykliä. Juuri eilen testailin cookie-reseptiä, ja tänään tänne tullessani pompsahti silmille sun ihanat macadamia-cookiet! Hyvältä näyttää, tahmeat keksit ovat parhaita!

  Tykkää

 2. Tiina: Ohhoh, välillä kyllä käy näin! : ) Toivottavasti blogistasi saa pian ihailla sinun keksejäsi.

  Tykkää

 3. Juuri sellaisista sitkeistä cookiesta minäkin pidän! Ja nauran aina tolle rusinakeksijutulle, hehe. Se on vaan niin suuri pettymys jos odottaa suklaacookieta kun puraisee rusinakeksiin!

  Macadamiat ovat kyllä pähkinöiden kuningatar – harmi että tulee käytettyä niin harvoin. Ovat aikas tyyriitä! Mutta ihanan voisia, nami.

  Tykkää

 4. Pipsa: Heh, muistan ikuisesti poikaystäväni ilmeen, kun hän näki pellillisen suklaakeksien näköisiä rusinakeksejä ja kuuli, mitä ne oikeasti pitävät sisällään. 😀 Ja totta, macadamiat ovat tosi kalliita… 100 grammaa maksoi kolme euroa, tosin en tiedä onko Stockmann kaikista edullisin paikka ostaa pähkinöitä!

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s