Suolafudge-suklaahippucookiet

Kirjoittelin pari päivää sitten Dr. Oetkerilta saamistani leivontauutuuksista ja innostuin heti leipomaan. Suklaahipuista minulle tuli heti mieleen tehdä cookieita, vaikka ihan vähän aikaa sitten julkaisinkin macadamipähkinä-cookieiden ohjeen. Nyt on ilmeisesti joku cookie-mania meneillään… Tällä kertaa yhdistin vähemmän makeaa tummaa suklaata hyvin makeisiin (ja ihanilta maistuviin) fudge-kuutioihin ja lisäsin vielä hetken mielijohteesta cookieiden pinnalle sormisuolaa ennen paistamista. Sormisuola oli mielestäni hyvä veto, sillä cookieiden makumaailmasta tuli kivan tasapainoinen pienistä kontrasteista huolimatta. Suolaisuus ei hyppää silmille maistaessa vaan tuntuu hienoisesti siellä täällä makean fudgen ja tumman suklaan seassa. 

Cookieiden tekemisessä pätevät samat säännöt kuin aina ennenkin: sokeria tulee paljon (tämä on välttämätöntä rakenteen takia), keksitaikinaa jäähdytetään puolisen tuntia ennen paistamista, sen jälkeen taikinasta otetaan reilun ruokalusikallisen kokoisia nokareita, joita ei litistetä ennen paistamista, ja paisto pidetään tarpeeksi niukkana. Yksi hyvin tärkeä sääntö koskee keksien nauttimista: lämpöisinä, maitolasin kanssa. Huomaa monikko, näitä ei pysty syömään vain yhtä!

10 vastausta artikkeliin “Suolafudge-suklaahippucookiet

 1. Mmmm. Näyttävät todella hyviltä. Jotenkin tuo suolan ja fudgen yhdistelmä on aina todella miellyttävä. – Antti

  Tykkää

 2. Oi mikä ihana makuyhdistelmä! Hyvä idea tuo sormisuola, itse olen vain laittanut ripauksen merisuolaa suoraan taikinaan. Täytyy kokeilla! Cookiehimoissani en yleensä jaksa jäähdyttää taikinaa, mutta en ole sen onneksi huomannut vaikuttavan lopputulokseen 🙂

  Tykkää

 3. Aivan ihanan näköisiä keksejä. Olen heikkona juuri tällaisiin makuyhdistelmiin. Kirjoitan itsekin juuri blogijuttua kekseistä – tämä vaan lisää cookie-intoani!

  Tykkää

 4. Paula: Merisuola taikinassa ajaa melkein saman asian! : ) Jäähdyttäminen ei vaikuta makuun eli ei ole niin tärkeää, mutta tällä reseptillä huoneenlämpöinen taikina saattaa hieman levitä uunissa ja kekseistä tulee litteämpiä.

  Tykkää

 5. Vierailija: Vaikkapa Dr Oetkerin valmiita fudge-paloja (leivontahyllystä saa) tai vaikka Alku-toffeeta (tai mitä tahansa muutakin toffeeta) pilkottuna. : )

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s