Kahvi(la)vinkki: Tampereen Paahtimo

Olen varmasti aikaisemminkin kirjoitellut, että rakastan kahvia ihan kaikissa sen olomuodoissa. En olisi joskus kymmenen vuotta sitten uskonut kirjoittavani näin, koska olen ollut aikaisemmin paljon vannoutuneempi teen ystävä. Teetä juon vieläkin, mutta ei ole kahvin voittanutta. Kahvia on pakko saada heti aamulla, eikä ehkä niinkään piristävän vaikutuksen vuoksi, vaan kyseessä on jokin rutiini- tai tunneasia. Kahvinjuontini alkoi kunnolla vasta – ihme kyllä, kun kahvin laadun ottaa huomioon – yliopistossa. Kylmissä luentosaleissa mikään ei lämmitä ja piristä niin kuin mukillinen kuumaa, piristävää kahvia, vaikka kahvion kahvi hieman kitkerää olisikin.

Kahvinjuontini ei suinkaan jäänyt Juvenes-kahvin tasolle ja ostin kahvinkeittimen (Kenwoodin kMix) muutamia vuosia sitten. Meillä on myös Bialetti-mutteripannu, jolla saa melkein kahvilatasoista kahvia jos lämmittää ja vaahdottaa maidon. Hyvään kahviin kannattaa panostaa vaikkei olisikaan mikään hifistelijä – eron maussa huomaa ihan helposti. Haluan nyt vinkata teille aivan mahtavasta kahvilasta Tampereella, nimittäin Tampereen Paahtimosta, jossa kahvit paahdetaan paikan päällä. Tampereella on kaksikin Paahtimoa: Tuomiokirkonkadulla siinä Stockmannin vieressä ja Hämeenkadun varrella Keskustorin lähellä. Minä olen käynyt vain vanhemmassa, Tuomiokirkonkadun kahvilassa, ja erikoiskahvit ovat aina ihan älyttömän hyviä eivätkä kovin kalliitakaan. Vitriinissä on myös makeaa ja suolaista herkkua, jotka kaikki näyttävät oikein hyviltä.

Paahtimossa tulee käytyä muutenkin kuin istuskelemassa, nimittäin kahviostoksilla. Paahtimolta saa monenlaatuisia kahvipapuja vaikka valmiiksi jauhettuina haluamallaan jauhatuksella. Henkilökunta on aina ystävällistä ja jauhaa pavut mielellään juuri oikeanlaisiksi. Olen tykästynyt erityisesti vahvaan Cubano-kahvipapuun, jonka tuoksu on aivan huumaava. Olen ostanut Paahtimosta kahvia aina mutteripannulle, mutta täytyy ehdottomasti käydä hakemassa kahvia myös suodatinjauhatuksella. Suodatinkahvikin nousee aivan uudelle tasolle, kun käyttää hyvälaatuista kahvia ja vaahdottaa vaikka vielä maidonkin.

Huomasin myös, että Paahtimo on Tampereen Joulutorilla 22.12. asti, joten käykää ihmeessä jouluostosten lomassa maistamassa hyvää kahvia!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s