Kotitekoiset suklaavaahtokarkit

Kammosin kauan vaahtokarkkien tekemistä, koska minulla oli kauan joku inhotus sokeriliemen ja lämpömittarin kanssa temppuiluun. Rohkaisin itseni kuitenkin jokin aikaa sitten ja tein alusta asti itse vaniljavaahtokarkkeja. Kokemus ei ollut todellakaan niin kammottava kuin olin ajatellut, päinvastoin! Tykkään eniten vaniljavaahtokarkeista, mutta olen halunnut aina kokeilla myös suklaavaahtokarkkien tekemistä.

Sopivaa ohjetta ei löytynyt netistä niin helposti kuin olisi voinut kuvitella, joten jouduin soveltamaan vanhan hyväksi todetun ohjeen pohjalta. Sekoitin perusvaahtokarkkimassaan sulatettua suklaata, mutta koska väri ja maku oli vielä hieman valju, lisäsin vähän tummaa kaakaojauhetta joukkoon. Viimeistelin vaahtokarkit vielä kunnon kerroksella kaakaojauhetta, ja lopputulos oli paljolti odotusten mukainen. 

Täytyy silti sanoa, että olen edelleenkin vaniljavaahtokarkkien kannalla, mutta suklaaversiot sopivat mainiosti esimerkiksi kuuman kaakaon sekaan tai kahvin kaveriksi. Itse tehdyt suklaavaahtokarkit olisivat varmasti myös kiva joululahja suklaan ystävälle!

2 vastausta artikkeliin “Kotitekoiset suklaavaahtokarkit

  1. Minäkään en ole vielä rohjennut vahtokarkkien tekoa kokeilla, mutta jos sitä joulun kunniaksi rohkaistuisi.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s