Täydellinen herkkulahja: Lakritsitoffee

Vielä ehtii tehdä joulumakeisia lahjaksi, nimittäin herkkulahjojen kanssa ei haittaa vaikka olisi vähän viime tingassa: ainakin on tuoretta! Tein viime vuonna muutamille läheisille lahjaksi ihanaa fleur de sel -toffeeta, joka onnistui aika kivasti lämpömittarin ansiosta. Muistaakseni annoin vanhemmilleni etukäteisjoululahjaksi purkillisen kyseistä suolalla maustettua toffeeta ja söin siitä itse melkein kaiken kyläillessäni. Tämä on varmaankin mahdollista vain minun kohdallani…

Olen jo hetken vilkuillut Sokerileipurin kotona -blogin ihania toffeereseptejä ja ihastunut erityisesti lakutoffeen (lakritsikolan) ohjeeseen. Blogin kirjoittaja Emmi vieläpä vinkkasi minulle kyseisestä ohjeesta, kun kirjoittelin ostaneeni lakritsijuurijauhetta. Alkuperäiseen Pärlans konfektyr -konvehtiliikkeen ohjeeseen tulee lakritsijauhetta ja vielä salmiakkisuolaa, mutta minä käytin ainoastaan Urtekramin lakritsijuurijauhetta, jota minulta löytyy valmiina. 

Vaikka minulla oli mielessäni kuva toffeen keittämisestä pitkällisenä, tunteja kestävänä operaationa, toffeen valmistaminen kävi aikas nopeasti. Digitaalinen lämpömittari kertoo kätevästi, milloin sokeri on valmista. Varmasti kokenut sokerimestari tunnistaa pelkästään ulkonäöstä, minkä vaiheen sokeri on saavuttanut, mutta minunlaiseni noviisin täytyy uskoa sokeasti lämpömittaria. 

Toffeesta tuli hyvää ja sopivan sitkeää, sellaista että hampaidenkin pitäisi pysyä suussa näitä syödessä (tosin en ehkä huonohampaisimmille isovanhemmille ehkä antaisi). Lakritsijuuren maku on mukavan hentoinen ja sopii jotenkin joulun makuihin. 

 

7 vastausta artikkeliin “Täydellinen herkkulahja: Lakritsitoffee

 1. Nam! Täydellisen näköisiä karkkeja. Purkillinen näitä ilahduttaisi vaikka ketä joululahjana. Ihanaa joulun aikaa, Annamaria!

  Tykkää

 2. Ihan täydellisen näköisiä karkkeja! Purkillinen näitä ilahduttaisi vaikka ketä joululahjana. Ihanaa joulun aikaa, Annamaria!

  Tykkää

 3. Täydellisen näköisiä karkkeja! Purkillinen näitä ilahduttaisi vaikka ketä joululahjana. Ihanaa joulun aikaa, Annamaria!

  Tykkää

 4. Tiina: Ihana kuulla, toivottavasti toffeelahjan saajatkin tykkäävät. : ) Parhainta joulua myös teille sinne!

  Tykkää

 5. ihana ja helpon oloinen resepti! Onnistuuko näiden teko myös soijakermaan ihan tavallisen kerman tapaan? Osaatko sanoa onko lopputulos jotenkin erilainen siihen tehtynä( maku tietty voi olla aavistuksen erilainen, mut muuten?) 🙂 hyvää joulua ja kiitos vastauksestasi jo etukäteen!

  Tykkää

 6. AnuRaakel: Jos soijakerma kestää kuumennusta, uskaltaisin kokeilla. : ) En ole itse koskaan tehnyt toffeeta soijakermasta, eli en osaa varmaksi sanoa. Ihanaa joulua sinnekin!

  Tykkää

 7. Onpa kiva, että olet testannut ohjetta! Ja oikein hyviltä toffeet näyttävätkin 🙂

  Kiitos maininnasta!

  sokerileipurinkotona.blogspot.fi

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s