Parmesanpiirakka

Teen yllättävän harvoin suolaisia piirakoita, vaikka ne ovatkin täydellistä tarjottavaa illanistujaisiin ja käyvät hyvin nopeasta välipalasta. Tätä parmesanpiirakkaa olen kuitenkin syönyt lukemattomia kertoja äitini valmistamana, enkä varmaan koskaan kyllästy piirakkaan. Olen lisäksi julkaissut joskus vanhassa blogissa ohjeen, mutta yksi lempipiirakkani ansaitsee uuden postauksen paremmilla kuvilla. Parmesanpiirakan hyvän maun salaisuus on yksinkertaisuus, rasvaisuus ja suolaisuus – itse tykkään kaikista kolmesta piirteestä yhtä paljon! Ohjeen alkuperästä ei ole mitään tietoa, äiti on saanut sen yhdeltä sukulaiselta aikoinaan.

Vaikka piirakkaan tarvitsee tehdä kaksi erillistä vaahtoa, aineksia on loppujen lopuksi ihan muutama, eikä valmistamisessa menee kauaakaan aikaa. Pohjaa ei tarvitse välttämättä esipaistaa, koska täytteessä ei ole kauheasti nestettä, mutta rapeammasta pohjasta pitävä voi esipaistaa pelkkää pohjaa uunissa n. 10 minuutin ajan ja paistaa sen jälkeen täytteen kanssa n. 25-30 minuuttia.

6 vastausta artikkeliin “Parmesanpiirakka

 1. Sana parmesan postauksen otsikossa ei voi kuin luvata hyvää ja niin kävi jälleen. Ihana suolainen piirakka! klikkasin sen heti suosikiksi, vähän vaihtelua omiin piirakoihin 🙂

  Tykkää

 2. Herkulta kuulostaa! Ja hauska idea lisätä valkuaisvaahtoa suolaisen piirakan täytteeseen. Tulee varmasti kuohkeaa ja hyvää!

  Tykkää

 3. Kuulostaa tosi herkulta, pitää ehdottomasti testata esikon synttäreille ensi viikolla, nuoriso tykkää takuulla.

  Tykkää

 4. Elina: Eikös olekin, en ole törmännyt valkuaisvaahtoon suolaisessa piirakassa muissa ohjeissa. : )

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s