Ystävänpäivän söpöimmät vaniljatäytekeksit

Kuten vaaleanpunaisista sävyistä ja sydämenmuotoisista kekseistä saattaakin päätellä, nyt otettiin pieni varaslähtö ystävänpäivään, jonne on vielä muutama viikko aikaa. Mutta hei, kerrankin olen ajoissa jonkin juhlapyhän kanssa! Vaikka kaikki Suomeen rantautuneet tai rantautumista kovasti yrittävät juhlapyhät ovat ehkä vähän jopa ärsyttäviä, minä otan mieluusti vastaan jokaisen mahdollisen tekosyyn leipoa ja tarttua johonkin teemaan. Sain vielä kaksi kärpästä napattua yhdellä iskulla, kun pääsin testaamaan vaniljamyllyä, josta kirjoittelin aikaisemmin tällä viikolla.

Näin täällä kivan näköisen ohjeen ja sain heti tietynlaisen käsityksen siitä, miltä kuvan keksit maistuvat. Aika usein käy niin, että kuvittelee jonkin leivonnaisen maistuvan aivan eriltä kuin mitä pelkän ulkonäön perusteella voisi kuvitella (muistan esimerkiksi sen ihmetyksen, kun vuosia sitten maistoin macaron-leivoksia ensimmäistä kertaa), mutta näiden keksien kohdalla ulkonäkö enteili makua täysin. Keksit ovat yhtä mureita ja voisia kuin miltä ne näyttävätkin, ihan täydellisen hempeitä siis vaikka näin ystävänpäivän alla.

Täytteen pursottaminen saattaa tuntua piipertelyltä, mutta itseasiassa täyte on paljon kätevämpi levittää pursottamalla. Reunoistakin tulee siinä samalla tarkemmat!

2 thoughts on “Ystävänpäivän söpöimmät vaniljatäytekeksit

  1. Mitähän tarkoittaa ilmatiiviisti kylmässä? Jääkaappi? Kostuvatko keksit? Peltirasiassa jäääkaapissa? Yhden yön yli pitäisi säilyttä ihana rapeus 🙂

    Tykkää

  2. Merija: Minä säilytin muovirasiassa jääkaapissa ja otin huoneenlämpöön hetkeä ennen tarjoamista. Keksit eivät kostu ollenkaan jääkaapissa, peltirasiakin on ihan mainio!

    Tykkää

Jätä kommentti