Ruokasuosikit Instagramissa

Kaikille tuttu Instagram-sovellus ei ole maineestaan huolimatta vain teinien peiliselfieiden ja salikuvien esittelyä varten, ja minä ainakin aikuisena ihmisenä kehtaan myöntää tykkääväni Instagramista kovasti! Sovelluksessa voi kätevästi seurata tuttujensa arkisia kuvia, lempparinäyttelijöidensä menoa, erilaisia meemikäyttäjätunnuksia ja vaikka Instagram-julkkislemmikkejä. Mikä kuitenkin parasta, Instagram on ruokakuvien taivas! Aamiaiskuvia, leivontakuvia, ravintolakuvia… ja jotkut käyttäjät ovat todella kunnostautuneet Instagramissa ruokakuvauksen saralla!

Minäkin seuraan kavereideni, muutaman kanin ja Theo Jamesin lisäksi aika montaa ruokakuvia lisääviä tyyppejä, ja ajattelin vinkata teille omista suosikeistani. Vinkatkaa tekin, ketä seuraatte – ruokakuvia ei voi olla koskaan liikaa!

Aiala Hernandon ruokakuvat ovat jotain ihan uskomatonta! Kuvia tulee matkoilta, kauniista annoksista mutta myös ihan yksinkertaisista raaka-aineista, kuten yllä olevista kuvista näkeekin.

Minä nyt tykkään kaikesta mitä Linda Lomelino tekee, mutta katsokaa nyt noita kuvia! Osa kuvista on järkkärillä otettuja, mutta joukossa on myös kännykkäkuvia. Kaikista on tunnistettavissa selvä Linda Lomelino -tyyli.

Bloggaaja Melissa Coleman ottaa kaikki kuvat kännykällä tunnistettavalla omalla tyylillään, ja plussaa tulee lukuisista leivontakuvista ruokakuvienkin ohella. 

Ruotsalainen vuoden kondiittoriksikin valittu julkkisleipuri Roy Fares päivittelee myös Instagramiaan säännöllisesti, ja minä olen saanut monen monta leivontaideaa juuri Roy Faresin kuvista. Haluaisin leipoa ihan kaiken!

Semivegan-käyttäjätili on täynnä herkullisia kuvia vegaanisista (ja välillä semivegaanisista) annoksista, lähinnä aamiaisista ja välipaloista. Tulee aina kauhea hedelmä- ja marjahimo näitä kuvia katsellessa.

Suomalaista mainiota Unelmaa leipomassa -blogia pitävä Hanna päivittelee Instagram-tilillensä niin herkullisia kuvia ja videopätkiä, että kumma on jos ei leivontainto iske.

Ihania ihania ihania suklaa- ja leivonta-aiheisia kuvia. Kuvissa on niin tunnelmaan sopiva värimaailma, ja tällainen yksinkertaisuus puree minuun aina. Kuinkahan monesta hetken mielijohteesta ostetusta suklaapatukasta voin syyttää @anneauchocolat:ia?

Kuuluisaa The Hummingbird Bakerya voi seurata myös Instagramissa, mahtavaa! Söpöjä ja huolettoman viilaamattomia kuvia kuppikakuista ja muista leivoksista tulee päivittäin, ja välillä on virkistävä katsella aitoja kännykkänäpsyjä, joissa ei ole filttereitä ja asetteluja mietitty niin viimeisen päälle.

Maku-lehteäkin voi tietty seurata Instagramissa! Kuvia esimerkiksi kiinnostavista tilaisuuksista ja lehden tekovaiheista tulee kivaan tahtiin, ja usein lukijoidenkin kuvat pääsevät loistamaan.

Muistakaapa myös, että minua voi seurata Instagramissa (käyttäjänimi hieman epäloogisesti @anskusiili), ja minun ohjeillani tehtyjä juttuja saa (enemmänkin kuin saa, se oli mahtavaa!) merkata #lunnileipoo-tagilla! Lisäilen paljon ruoka-aiheisia kuvia, yllättäen, mutta myös tavallisia arkijuttuja, jotka eivät blogiin asti eksy. Oletteko muistaneet käydä kurkkaamassa myös muiden Maku-bloggaajien tilejä? (@pipanen, @tiinagarvey, @bakinginstinct, @tyrniajatyrskyja, @minnankeittokirja, @chefjonesi, @perinneruokaaprkl ja @painted_by_cakes)

Ensimmäistä ja viimeistä lukuun ottamatta: @aialahernando, @linda_lomelino, @thefauxmartha, @royfares, @semivegan, @unelmaaleipomassa, @makulehti, @anneauchocolat ja @hummingbbakery

11 thoughts on “Ruokasuosikit Instagramissa

  1. Olipa kiva postaus, nappasin pari uutta Instagram-vinkkiä heti seurantaan 🙂 olen aaaaaaivan koukussa ko. palveluun itse, hih.

    Tykkää

  2. Instagram on mieletön inspiraation lähde! Ja kiitos hyvistä vinkeistä, täältä löytyi pari uutta omille listoilleni!

    Tykkää

  3. Täällä myös yksi Instagram-fani! Se toimii ruoassa todella kivasti ja on ollut ilo huomata, että myös lukijamme ovat innostuneet tägäilemään meille ruokakuviaan #makulehti – niitä on todella kiva katsoa!

    Tykkää

  4. Ihania vinkkejä! Tykkään seurata instassa ruokajuttuja aika laidasta laitaan, monet raakaruokailijat ovat ihan superinspiroivia värikkäine hedelmälautasineen ja ylitsepursuavine banaanijätskeineen kun taas juuri tällaiset leivontabloggaajat laittavat instaan myös ihan mielettömän inspiroivaa sisältöä. Instassa on vaan se paha puoli että kun seuraa paljon ruokainstaajia niin sitä selatessa tulee aina ihan mieletön nälkä 😀

    Tykkää

  5. Anne P: Kivaa jos löysit itsekin lisää seurattavia! Insta on kyllä niiin koukuttava…

    Tykkää

  6. Maku_Elina: Todellakin, monet leivontaideat ovat saaneet alkunsa Instagram-kuvista. Samoin lukijoiden kanssa on kiva olla yhteydessä sovelluksen välityksellä. : )

    Tykkää

  7. Maku_Satu: Kiva että muitakin faneja löytyy! Ja mahtavaa jos tägiin ollaan tartuttu innolla. : )

    Tykkää

  8. Pipsaa: Hyvä huomio, nimittäin minäkin seuraan käyttäjiä aivan laidasta laitaan. Vastapainoksi herkkukuville voi sitten seurata salipirkkojen jumppailukuvia. 😀

    Tykkää

Jätä kommentti