Snickers-palat

Koska leivon niin älyttömän paljon ja käyn vielä kahviloissakin kiitettävän usein laajentamassa leivostuntemustani, ostelen karkkeja ja suklaapatukoita aika harvoin. Ainoat joita oikeastaan ostan ovat Makuunin irtokarkit (elokuviin ihan pakko saada!) ja Snickers-suklaapatukat. Snickers on minusta aivan täydellinen suklaapatukka, koska tykkään suolaisen ja makean yhdistelmästä sekä pähkinöistä. Jos saisin tuunata Snickersiä hieman, tekisin siitä pikkuisen vähemmän makeaa ja lisäisin pähköiden määrää.

Ja miksipä en voisi tuunata patukasta omaa versiota! Olen netissä törmännyt kuolausta aiheuttaviin kuviin Snickers-leivonnaisista ja päätin kehittää mieleiseni version patukasta palojen muotoon. Käytin vähän tummempaa suklaata, noin 50-prosenttista, ja tehostin maapähkinän makua käyttämällä suolapähkinöiden lisäksi maapähkinävoita. Kaiken kaikkiaan neljästä eri kerroksesta koostuvat Snickers-palat valmistuvat aika monessa vaiheessa, mutta sekä suklaakerrokset että kinuski valmistuvat melkein kuin sormia napsauttamalla: päätin oikaista hieman käyttämällä valmiiksi keitettyä kondensoitua maitoa itse tehdyn kinuskin sijasta. 

Monissa ohjeissa nougatkerrokseen käytetään vaahtokarkki-fluffia, mutta minä halusin tehdä nougatin itse (löysin hyvän ohjeen täältä.) Nougatissa on hieman hunajaa, mikä tuo lisämakua perinteiseen Snickersiin. 

Huomasitteko reseptisivulla, että otin kerrankin muutamat välivaihekuvat? Kammoksun kameran tuomista kaaoksen keskelle keittiöön ja yleensä leivon pimeän aikaan (kuulostaapa salamyhkäiseltä), jolloin kuvausolosuhteet eivät ole parhaimmat, mutta välivaihekuvia kysellään aika ajoin. Koitan tsempata sen saralla!

6 vastausta artikkeliin “Snickers-palat

  1. Sari: Kiitoksia paljon, kyllä nämä maistuivat mainiosti Snickersin ystävälle. : ))

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s