Jotakin erilaista laskiaiseen: suklaiset laskiaispullat

Olen jo kauan halunnut kokeilla suklaanmakuisten pullien tekemistä, vaikka vannonkin henkeen ja vereen tavallisen, kardemummaisen pullan puolesta. Näin hetki sitten Linda Lomelinon tekemiä suklaisia laskiaispullia (semlor) ja päätin yhdistää suklaapullakokeilun laskiaiseen. Laskiaisena mielestäni täydellinen pulla on lämmin, mehevä ja hyvin paistettu – ja oman pullani haluan mieluiten mantelimassalla ja reilulla kermavaahdolla.

Suklainen pullataikina käyttäytyi hieman eri tavalla kuin tavallinen pullataikina, tai sitten erilainen ulkonäkö vain hämäsi leipuria. Taikina tuntui jotenkin kimmoisammalta ja helpommin vaivautuvalta. Lopputulos oli suklainen mutta silti aivan selvästi pullamainen, jännä! Pullan täytteeksi tuli laskiaisen kunniaksi mantelimassaa ja kaakaojauheella maustettua kermavaahtoa. Vaikka perinteinen laskiaispulla on mitä ihanin herkku, välillä on kiva kokeilla jotakin uuttakin.

8 vastausta artikkeliin “Jotakin erilaista laskiaiseen: suklaiset laskiaispullat

 1. Voi ihanuus. Tein viime vuonna ensimmäistä kertaa vastaavia ja tykkäsin kovin samoin pojat. Näissä on vielä tuollainen ihanan värinen kermavaahtokin välissä, sopii niin hienosti.

  Tykkää

 2. Ihania suklaapullia! meillä tehtiin toimistolla viime vuonna myös suklaisia laskiaispullia mutta ei tosiaan tajuttu laittaa sitä suklaisuutta siihen pullataikinaan vaan maustoimme ainoastaan kermavaahdon 🙂

  Tykkää

 3. Nam, miten herkullisen näköisiä! Rakastan laskiaispullia yli kaiken! Ainoa huono puoli siinä, että on ollut viimeiset viikot ulkomailla on, että laskiainen meni täysin ohi. Täytyy järjestää siis myöhästyneet laskiaisen pullakestit 🙂

  Tykkää

 4. Anne: Niin mahtavaa että teidän toimistolla leivotaan pullaakin. 😀 Minäkin tajusin vasta nyt tehdä molemmat suklaisina!

  Tykkää

 5. Emma: Voi kiitos! Ehdottomasti järjestät, ensi laskiaiseen odottaminen ei ole edes mikään vaihtoehto. 😉

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s