Mutakakku+kardemumma+kahvi

Jos edellinen sitruunaisten kuppikakkujen resepti henki vähän jo kevättä, tämän kardemummaisen ja kahvisen suklaakakun kanssa mennään pari askelta takaisin kohti talvea. Yksi todella positiivinen kevätaiheinen huomio on kuitenkin pakko tehdä: valoa tuntuu olevan nyt sen verran, ettei tarvitse suunnitella omaa vuorokausirytmiään sen mukaisesti, milloin on optimaalisin aika leipoa ja valokuvata tuotokset. Olen maailman laiskin jalustan käyttäjä, joten kuvaan mieluiten mahdollisimman valoisaan aikaan, ja keinovalo on aika iso no-no minulle.

Muta valokuvauksesta kakkuasioihin! Suklaakakuista lemppareitani ovat ehdottomasti jauhottomat, mutakakkutyyliset mehevät kakut, joiden tekeminen on vielä todella paljon helpompaa kuin perinteisten suklaakakkujen tekeminen. Mutakakut valmistan yleensä melkein samalla kaavalla: paljon tummaa, hyvälaatuista suklaata, voita, keltuaisia ja kuohkeaksi vaahdotettua valkuaisvaahtoa ja lisäksi paljon sokeria. Vaikkei tykkäisi kauhean makeasta, sokeria pitää oikean rakenteen saavuttamisen takia olla melko reilulla kädellä. Tällä kertaa kajosin pyhään reseptiin niin, että lisäsin nesteen kahvin muodossa ja maustoin kakun vielä kardemummalla, joka sopii hyvin sekä kahvin että, hieman yllättäen, suklaan kanssa.

Kakku on todellisen suklaan ja makean ystävän varma valinta, mutta kardemumman ja kahvin maku nostavat kakun pois lastenkutsukaliiberilta. Tarjoile kakku halutessasi vaikka kermavaahdon kanssa, jos epäilet kakun tuhtiutta!

8 vastausta artikkeliin “Mutakakku+kardemumma+kahvi

  1. Ooh, niin ihana, että pyörryn! Näin harmaan päivän keskelle ohjeesi toi kaivattua piristystä! Kardemumma on lempimausteeni!

    Tykkää

  2. Anne: Olet selvästi lämpenemässä jo kahviin, tervetuloa kahvihiirien joukkoon! 😉

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s