Suklaaöverit: Kolmen suklaan browniet

Nyt seuraa todellinen suklaapläjäys! Jos joku on vailla takuuvarmaa, yksinkertaista je melko nopeaa suklaaherkun reseptiä, kannattaa pysyä kuulolla. Nämä kolmen suklaan browniet valmistuvat todella helposti myös aloittelevalta leipurilta ja onnistuvat takuulla, kunhan ei paista uunissa liian kauaa. Suklaata näihin herkkuihin tulee yhteensä 300 grammaa (+kaakaojauhe), joten mistään kevyestä herkusta ei ole kyse. Ainakaan yksikään suklaan ystävä ei jää kylmäksi näitä maistellessaan!

Yhden käytännön vinkin voisin jakaa: levy kannattaa leikata ainakin 16 palaan: ensin neljään palaan, sen jälkeen jokainen pala vielä uudestaan neljään palaan. Näitä ei yksinkertaisesti pysty syömään isompina annoksina, ja tämä lausunto tulee sentään melkoiselta sokerin puoliammattilaiselta. Kolmen suklaan browniet on helppo viedä minne tahansa herkkuviemisiksi ja ne säilyvät jääkaapissa mehevinä ja hyvinä jopa viikon. Täydet suositteluni!

Ohje on alun perin Fazerin.

Kolmen suklaan browniet (16 – 32 palaa)

 • 200 g voita
 • 200 g tummaa suklaata
 • 1 1/2 dl vehnäjauhoja
 • 1 dl kaakaojauhetta
 • 50 g valkosuklaata
 • 50 g maitosuklaata
 • 3 munaa
 • 3 dl sokeria

Paloittele tumma suklaa pienemmäksi ja sulata voin kanssa joko vesihauteessa tai erittäin varovaisesti mikrossa (alhainen teho ja 10-20 s. kerrallaan).

Vuoraa 20-senttinen neliövuoka leivinpaperilla. Paloittele valkosuklaa ja maitosuklaa. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Kaada hieman jäähtynyt suklaaseos munavaahdon sekaan. Kääntele sekaisin varovaisesti.

Sekoita keskenään jauhot ja kaakaojauhe, siivilöi suklaaseokseen ja sekoita tasaiseksi. Vältä sekoittamasta liikaa, jottei taikinasta tule liian tiivistä. Kääntele sekaan lopuksi paloitellut suklaat. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa 30 min.

Anna kakun jäähtyä vuoassa kokonaan ja kumoa pöydälle. Leikkaa kakku ensin neljään osaan. Leikkaa sitten nämä palat vielä neljäksi ruuduksi. Leikkaa halutessasi vielä pienemmiksi paloiksi. Browniet säilyvät ilmatiiviissä rasiassa jääkaapissa jopa viikon.

2 vastausta artikkeliin “Suklaaöverit: Kolmen suklaan browniet

 1. Ooh, näyttää syntisen hyvältä! Olen blogissani haastanut sinut ilahduttamaan kanssabloggaajaa, käyhän kurkkaamassa ja lähde mukaan!

  Tykkää

 2. Homsantuu: Oi kiva, kävin kurkkaamassa ja olen otettu. Lähden mukaan mielelläni! : )

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s