Sweet Vaasa

Huh, hiihtoloma on ohi ja 12-tuntiset päivät ovat tehneet paluun! Tuntuu että arkeen palaaminen on vaatinut ekstramäärän kahvia ja ehkä palan suklaata siellä ja täällä. Hiihtolomalla tuli nökötettyä näytön edessä turhankin paljon, mutta ehdin käväistä myös vähän Tampereen ulkopuolella ja siinä samassa katsastaa yhden kivan kahvilan Vaasassa. En ollut koskaan aikaisemmin käynyt Vaasassa, mutta ainakin tämän yhden kahvilan perusteella kakkupuoli näyttäisi olevan kunnossa tuolla rannikkolla.

Kävin testaamassa Sweet Vaasa -nimisen kahvilan Vaasan keskustassa, ja hyvä kun lauantaisena iltapäivänä edes mahtui sisään! Asiakaspaikkoja on paljon ja paikka on muutenkin niin kivan valoisa ja tilava, etten ihmettele sen suosiota. Harmittaa nyt jälkikäteen, kun en tajunnut ottaa kuvaa sisätiloista, mutta kaikkien pitää nyt mennä paikan päälle katsastamaan. Kakut ne vasta olivatkin jotakin! Meinasi iskeä valinnan vaikeus, mutta päädyin lemon curdilla täytettyyn Lemon Delicious -kakkupalaan, joka oli aivan täysi kymppi. Myös mustikkajuustokakku oli mitä mainioin ja täyteläisin – harvemmin kahviloista saa näin hyviä kakkuja!

Kakut maksoivat n. 4,5 euroa per pala, mikä on täysin kohtuullinen hinta reilun kokoisesta kakusta, jota ei ole sulatettu valmiina pakkasesta ja isketty vitriiniin kuivettumaan. Plussaa tulee myös tummapaahtoisesta luomukahvista, jota saa vieläpä santsikupin kakun kanssa. Sweet Vaasasta saa muutakin kuin kakkua, mm. lounasta ja salaattia. Täydet suositukseni siis jos eksyy Vaasaan!

Mikähän siinä on, kun niin monet paikat tarjoavat valmiskakkuja vaikka kahvilan muu tarjonta olisi kunnossa? Itselle ei tule äkkiä mieleen kivaa kahvilaa Tampereella, josta saisi näin montaa eri sorttista kakkua. Pyymäen Oma -kahvilassa on paljon itse tehtyjä konditoriatuotteita, mutta kakutkin ovat muistaakseni melko perinteistä tavaraa. Saa vinkata hyvistä tamperelaisista kakkupaikoista, jos minulla ei nyt vain ajatus kulje!

Onko joukossa muuten vaasalaisia lukijoita jotka ovat myös ihastuneet Sweet Vaasaan?

14 vastausta artikkeliin “Sweet Vaasa

 1. Oi, näyttääpä kakut hyviltä! Hyvä syy mennä vaikka kesäreissulle Vaasaan (hyvän ruoan perässä matkustus on niin se juttu). Tuo sitruunakakku… nams. Harvoin erikoisempia makuja, jos sitruunan voi sellaiseksi laskea, on edes monissa paikoissa tarjolla – vähän samaa sarjaa tuon pakastettu kakku isketty vitriiniin -ongelman kanssa. Tuo vitriinissä pilkottava dominokeksileivos voisi kans upota aika hyvin 😀

  Tykkää

 2. Pipsaa: Kannatan kesäreissua Vaasaan, se on varmasti vielä söpömpi paikka kesällä! Yleensä todellakin saa tyytyä Daim-kakkuun ja pakastetuihin geneerisiin juustokakkuihin, ei kiitos jos tarjolla on jotakin vähän omaperäisempää! Katselin vähän dominoleivoksia sillä silmällä mutta ne olivat liian pieniä. 😀

  Tykkää

 3. Sinii: Arvaas vaan millainen tuli paikan päällä, seuraava ongelma oli päättämättömyys!

  Tykkää

 4. Moi! Tampereen paras kakkupaikka on ehdottomasti Ansari. Löytyy lapinniemestä kylpylän takaa vanhasta kasvihuoneesta 🙂

  Tykkää

 5. Kyllä on muutamaan kertaan tullu käytyä tuolla Sweet Vaasassa, kun ne kakut on vaan niin harvinaisen hyviä siellä! Pisteet Sweet Vaasalle siitäkin, että sieltä saa todella hyvää teetä 🙂 Teenjuojana lähes poikkeiksetta harmittaa, kun niin monissa paikoissa on vaan haaleeta vettä termarissa ja karkinmakuisia pusseja, joista irtoaa jotain myrkkylientä jota ei enää teeksi voi kutsuakaan. Kyllä vien aina vieraat Sweet Vaasaan!

  Tykkää

 6. Merja L: Ainiin Ansarissakin on paljon kakkuja! Minäkin olen syksymmällä kirjoitellut Ansarista blogissa. 🙂

  Tykkää

 7. Opiskelija Vaasassa: Mahtava kuulla, tuo teeongelma on todellakin valitettavan yleinen. Todellisen teenystävän on varmasti hieman nihkeä juoda toffeenmakuista Twinings-teetä liian kuumaan/kylmään veteen tehtynä… 🙂 Hyvä että otit tämänkin pointin esille.

  Tykkää

 8. Ehkä paras kahvila, jossa olen itse käynyt oli St. Honore Lohjalla! Ihania kakkuja ja leivonnaisia, iski valinnanvaikeus. Kannattaa siis käväistä, jos sillä suunnalla liikkuu. Kiitos tästä kahvila vinkistä, täytyykin kokeilla, kun kesällä kuitenkin Vaasassa pyörii. Hyvältä näyttää tuo suklainen moussekakku tms!

  Tykkää

 9. Täällä myös yksi vaasalainen lukija! Kiva että pääsit sinäkin testaan noita kakkuja, aina yhtä hyviä. Lounas on myös todella hyvä, suosittelen kokeilemaan ensi kerralla 🙂 sulla on ihanan sympaattinen blogi, jatka samaan malliin!

  Tykkää

 10. Mira: Kiitos vinkistä, minulla sattuu asumaan sukulaisia Lohjalla joten ehkä pääsen testaamaan St. Honoren.

  Tykkää

 11. Kaneliomena: Heippa ja kiva kun vaasalainen lukija tunnustautui, kiitos myös kivasta tsempistä! Lounas pitää siis kokeilla ensi kerralla. : )

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s