Naked cake ja häämiitti

Viikonloppuna istuttiin iltaa naimisiin menevän ystäväni ja minun sekä toisen kaason voimin, ja tuleva morsian oli pyytänyt minua leipomaan naked caken eli kuorruttamattoman, rustiikkisen kerroskakun illanistujaisiin. Olen jo kauan halunnut kokeilla tehdä naked cakea, joten tässä tapauksessa saatiin kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Morsian on nimittäin miettinyt haluavansa rustiikkisiin syyshäihin kuorruttamattoman naked caken, joka sopii häiden teemaan paljon paremmin kuin esimerkiksi sokerimassalla päällystetty, muodollisempi hääkakku. 

Syksyistä harjoituskattausta

Kuvassa näkyvä morsiamen miehen tekemä basilikapatonki oli muuten aivan älyttömän hyvää, pitää pyytää Crisulta ohjetta!

Tein kakun ”Emman kakut, leivokset & jäätelöt” -kirjan ohjeella, ja vaikka ohje oli todella selkeä ja ainekset simppelit, minua hieman jännitti varsinkin kakun kokoamisvaihe. Kuorruttamattomassa kakussa virheitä ei saakaan kuorrutuksen alle piiloon, joten yritin saada kerroksista mahdollisimman tasaiset ja täytteen nätisti kerrosten väliin. Kakusta tuli ihan kohtuullisen siisti ja kivan makuinenkin, vaikka itse en ehkä täytekakkujen suurin ystävä olekaan. 

Kakku on tehty seitsemän munan sokerikakkupohjasta, jotka paistettiin 15- ja 20-senttisissä kakkuvuoissa. Pieni lisä sokerikakkupohjaan on paahdettu voi, jota lisättiin taikinaan antamaan hieman pähkinäistä makua. Väliin tulee mascarpone-vispikermavaahtoa ja tuoreita marjoja, ja kakku kostutetaan maidolla täytettäessä. Ohjeessa neuvotaan laittamaan pohjaan pitkiä hammastikkuja tai vahvoja juomapillejä tukemaan kakkua ja pitämään se suorassa, mutta minä tein kakun riskillä ilman mitään tukirakenteita. Varmasti olisin jättänyt riskit ottamatta, jos olisin vienyt kakun jonnekin juhliin tarjottavaksi…

Kakkua koristellessa voi käyttää vapaasti mielikuvistustaan, minä jouduin tyytymään siihen mitä talvisaikaan pienestä lähikaupasta löytyy. Emman kirjan kakussa on käytetty esimerkiksi halkaistuja tuoreita viikunoita, jotka näyttävät aivan upeilta naked caken päällä. Samoin voisin kuvitella, että musta- ja valkoherukka sopisivat mainiosti koristeluun.

5 vastausta artikkeliin “Naked cake ja häämiitti

 1. VAU! onpa upea kakku! en ole tuollaista koskaan tainnut nähdäkään, mutta ihanan raikkaan näköinen kuorrutettujen kakkujen sijaan 🙂

  Tykkää

 2. Anne P.: Voi kiitoksia! : ) Näitä näkee nyt aika paljon kun selailee hääkuvia Pinterestissä…

  Tykkää

 3. Oi ihanuutta Annamaria! Tulipa ihan kesäinen tunnelma tästä kakusta! Ja olet niin ytimessä, nyt todellakin kakut saavat jäädä kyljistään kuorruttamatta! Eläköön rentous!

  Tykkää

 4. Eleanora: Sanopa muuta, olin itsekin näitä kuvia ottaessani aivan kesätunnelmissa! Ehkä tästä olisi vaikka valmistujaiskakuksi sellaisille, jotka tykkäävät simppelimmästä tyylistä.

  Tykkää

 5. Oisko tän kakun pohjien ohje ja täyte löydettävissä missä? Naked cake on nii simppeli tehdä, mutta se on kauniimpi mun mielest jopa kun joku massakuorrutteinen kakku !!

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s