Helpoin jälkkäri: lemon curd -maljat

Minulle oli jäänyt jääkaappiin jonkin verran itse tehtyä lemon curdia pääsiäisen leivonnoista, eikä niin suurta herkkua tietenkään raaski heittää pois eikä ehkä ihan pelkiltäänkään syödä… Lemon curd kyllä on pelkiltäänkin uskomattoman herkullista, joten sen lisäksi ei tarvitse paljoakaan kikkailla hyvän ja helpon jälkkärin eteen. Kaapin aineksista syntyi maailman helpoin mutta todella toimiva jälkiruoka, kun lemon curdin kylkeen (mittasuhteet saavat olla näin, jos minulta kysytään) lisättiin mascarponea, keksinmuruja ja pinnalle raikasta sitruunan kuorta.

Tällainen jälkiruokamaljassa rennosti tarjoiltava jälkkäri sopii hieman raskaammankin aterian päätteeksi ainakin paremmin kuin tuhti täytekakku, vaikka mascarponen ansiosta nämä lemon curd -maljat eivät ole kevyintä mahdollista syötävää. Digestive-keksien sijasta myös savoiardi-keksit olisivat käyneet tähän hyvin, ja jos mascarponesta haluaa hieman kuohkeampaa, sen sekaan voi vatkata desin kuohukermaa. Tämä jälkkäri syntyi nyt kuitenkin niin hutaisten, ettei edes kermavaahtoa viitsinyt vaahdottaa.

Käy täältä kurkkaamassa ohje itse tehtyyn lemon curdiin!

2 vastausta artikkeliin “Helpoin jälkkäri: lemon curd -maljat

  1. Onpa kaunis jälkiruoka 🙂 meilläkin jäi lemon curdia yli kun viimeksi innostuin jälkiruokahommista ja sitä sai kyllä syödä vähän kaikilla tavoin että saatiin varastot hupenemaan. Ihana herkku!

    Tykkää

  2. Voi kiitos! Sinullahan oli ennen pääsiäistä ihana samantapainen lemon curd -jälkkäri, joka tosin on tästä hieman fiinimpi versio. : )

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s