Mitä vapuksi (muuta kuin munkkeja)?

Julkaisin perjantaina ohjeen hillomunkkeihin, jotka sopivat tietysti perinteisten munkkirinkilöiden lisäksi vappuun aivan täydellisesti. Jos kuitenkin haluat tehdä jotakin muuta välillä, tässä muutamia ideioita vapputarjottaviin.

1. Churrot ja suklaakastike

Churrot valmistuvat munkkeja vaivattomammin, ja jo monena vuonna churrot ovat selvästi kilpailleet munkkien kanssa vappuherkkujen ykköspaikasta. Churrojen kanssa kuuluu tietysti tarjota suklaakastiketta, saat ohjeen molempiin täältä!

2. Éclair-leivokset

Minä tein itse viime vuonna munkkien sijasta éclaireja (tuulihattutaikinan, vaniljatäytteen ja suklaakuorrutteen taivallinen yhdistelmä), jotka maistuvat vieraille älyttömän hyvin. Éclairit eivät ole se paras vaihtoehto, jos haluat päästä munkinpaistoa helpomalla, mutta jos haluat tehdä vaikutuksen vieraisiin ja kokeilla jotain uutta, suosittelemaan kurkkaamaan ohjeen täällä.

3. Uunidonitsit

Uunidonitsitkin ovat olleet lähiaikoina paljon pinnalla, enkä ihmettele. Kätevällä donitsipellillä valmistaa helposti näyttäviä ja varioitavissa olevia donitseja, jotka valmistuvat ilman rasvankäryä. Kokeile vaikka vaaleanpunaisella vaniljadonitseja, kinuski-banaanidonitseja tai strösselidonitseja. Uunidonitsit ovat siinä mielessä samanlaisia kuin munkit, että ne ovat ehdottomasti parhaimpia sinä päivänä kun ne on paistettu.

4. Vaaleanpunainen popcorn

Vaaleanpunainen, valkosuklaalla kuoruttettu popcorn on maailman helpoin vapputarjottava ja värinsä sekä strösseleiden ansiosta juuri oikeanlaista vapputarjottavaa. Kurkkaa ”ohje” täältä.

5. Rosetit

Rosettiraudalla paistat ihanan rapsakat ja hentoiset rosetit, jotka maistuvat vähän tippaleivältä. Ohje rosettien valmistamiseen löytyy esimerkiksi täältä.

Minä taas olen ajatellut järjestää tänä vuonna vappubrunssin. Tarjolla on ainakin simaa, perunasalaattia ja joitakin makeita leivonnaisia mutta mitä muuta? Otan mielelläni ideoita vastaan!

3 vastausta artikkeliin “Mitä vapuksi (muuta kuin munkkeja)?

  1. Meilläkin on vappubrunssi perjantaina, kolmatta vuotta putkeen 🙂 itse ajattelin tehdä lehtikaalisalaattia ja hedelmäsalaattia, brunssi toimii nyyttärimeiningillä joten kaikki tuovat jotain syötävää mukanaan.

    Tykkää

  2. Oi, ottaisin nämä kaikki! Mutta ehkä etenkin churrot, jotka ovat mielestäni universumin yksi parhaimmista lahjoista meille herkkusuille. Vapun jälkiruoka on vielä mietinnässä. Ehkäpä jotain näistä.. =)

    Tykkää

  3. Churroja ja rosetteja vappuleivonnaisiksi kuten jo monena vuonna. Mansikoita ja kuohuviiniä, lapsille simaa. Pirkassa oli kivankuuloinen paistettu suolainen juustokakku, minä aion tehdä sitä vappuna.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s