Lunnin supersuosittu Nutella-juustokakku

Olen tavannut elämäni aikana vain yhden ihmisen, joka ei tykkää Nutellasta. Nutellalla on vähintäänkin yliluonnollisia vaikutuksia moniin ihmisiin, ja vaikken itse menisi ihan niin pitkälle että nauttisin Nutellaa paahtoleivän päällä aamupalalla, leivonnassa olen kyllä hurahtanut täysin tähän tahnaan. Hasselpähkinän ja suklaan yhdistelmä on täysi kymppi, ja kaikki missä on Nutellaa, uppoaa juhlavieraisiin aina moitteettomasti (ellei satu olemaan pähkinäallergikko, mikä menetys!).

Tästä paistetusta, supermakeasta Nutella-juustokakusta ei valitettavasti ole kovin imartelevia kuvia, koska kakku meni meidän opeopiskelijoiden keväänpäätösjuhliin. Koska kuvissa pohjaa ei näy, voin paljastaa että se on suklaiseen teemaan sopivasti tehty Domino-kekseistä. Taaskaan Nutella ei pettänyt, sillä kakku hävisi tulevien enkun- ja ranskanopettajien suihin aikas äkkiä. Tätä voisi hyvin tarjoilla vaikka kevään valmistujaisjuhlissakin, sillä paistetun juustokakun valmistaa vaivattomasti vaikka pari päivää ennen juhlia.

Supersuosittu Nutella-juustokakku (10 palaa)

Pohja:

  • 175 g Dominokeksejä
  • 80 g voita

Täyte:

  • 130 g valkosuklaata
  • 400 g tuorejuustoa (Philadelphia)
  • 2 munaa
  • 150 g ranskankermaa (rasvaa 15-18 %)
  • 100 g Nutellaa

Ota ranskankerma, tuorejuusto ja munat ajoissa huoneenlämpöön. Sulata valkosuklaa ja anna hieman jäähtyä.

Valmista pohja. Sulata voi ja murskaa keksit joko monitoimikoneessa tai pakastepussin ja kaulimen avulla. Yhdistä voisula ja keksimurska, painele seos leivinpaperilla vuoratun 20–22-senttisen irtopohjavuoan pohjalle. Laita kylmään jähmettymään.

Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen. Sekoita tuorejuusto pehmeäksi, lisää joukkoon munat yksi kerrallaan. Kääntele joukkoon lopuksi valkosuklaa ja ranskankerma.

Kaada täyte pohjan päälle. Pehmennä Nutellaa hieman mikrossa ja tiputtele siitä reilun ruokalusikallisen kokoisia nokareita juustokakun pinnalle. Vedä veitsellä nokareiden halki pysty- ja vaakasuuntiin niin, että pinnalle muodostuu pyörteitä.

Paista juustokakkua uunissa n. 40–50 minuutin ajan tai kunnes täyte näyttää hyytyneeltä reunoilta mutta on keskeltä vielä hieman hyllyvää. Avaa uunin luukku hetkeksi jotta kosteus poistuu, laita luukku takaisin kiinni ja sammuta uunista virta. Anna Nutella-juustokakun hyytyä jälkilämmöllä vielä n. tunnin ajan.

Jäähdytä kakku täysin vielä huoneenlämmössä ennen kuin siirrät sen jääkaappiin. Nutella-juustokakku on parasta seuraavana päivänä.

Tänään tuli muuten blogin Facebook-sivuilla 500 tykkääjää täyteen, vaikka Facebook onkin ehkä vähän kuihtumassa kasaan (vai tuntuuko musta vaan siltä?). Kiva kun kuitenkin noin moni siellä seurailee Lunnin leipomisia! Lisäksi Instagramin puolella voi seurata minua (@anskusiili) – lisäilen kuvia leipomuksista, arkielämästäni ja kahvila- sekä ravintolareissuilta. Myös tägiä #lunnileipoo saa mielellään käyttää, rakastan selailla teidän leipomuksianne!

49 thoughts on “Lunnin supersuosittu Nutella-juustokakku

  1. Menee takuulla testiin! Nutellaa vois vedellä kyllä vaikka suoraan purkista, niin namia!

    Tykkää

  2. Monas: Osaisinkin kuvitella että tämmönen on sun makuun :)) Toivottavasti innostut testaamaan!

    Tykkää

  3. Vierailija: Ohhoh, teitä siis on muitakin!

    Leipuri: Kiva kuulla! : ) Nuo kierteet ulottuvat kyllä pintaa syvemmälle, mutta jos haluaa täytteeseenkin Nutellaa niin eikun vain lisäilemään! Kannattaa ehkä siinä tapauksessa laittaa vähän vähemmän valkosuklaata, ettei makeus yllätä.

    Tykkää

  4. Tein tänään 15.5 ohjeen mukaan nutellajuustokakun. Huomenna herkutellaan. Tuli todella hieno!

    Tykkää

  5. Koitapa tuorejuuston tilalle vuohenjuusto-tuorejuustoa! Sopii ihanasti suklaan kanssa, ja varmasti myös nutellan!

    Tykkää

  6. voikohan tämän pakastaa? Aattelin et ku on niin paljon leivottavaa ennen juhlia niin tehdä osan jo pakkaseen 🙂
    Niin ja sopisko tän kanssa kirpeä mansikkasose?

    Tykkää

  7. Gluteenittoman version saa tosiaankin vain vaihtamalla keksit gluteenittomiin. Tulkaa ihmeessä kertomaan, mitä keksejä olette käyttäneet. 🙂

    Kakun voi myös pakastaa: olen pakastanut vastaavan kakun (valkosuklaa-mustaherukkajuustokakku) onnistuneesti.

    Tykkää

  8. Juustokakkunoviisi kyselee tyhmiä: onko Dominot tarkoitus murskata täytteineen? Eli valkoiset mähmät mukaan vaan?

    Tykkää

  9. Meniköhän mulla jotain vikaan, kun massa oli niin löysää, että Nutella upposi sinne ihan totaalisesti? Pinnalle jäi vain pari pientä viirua.. Vielä ei ole maistettu, kyllähän se Nutellakin sieltä (todennäköisesti ;)) löytyy, ei vain ole niin näyttävä. Lisäksi on tosi matala ja tein vieläpä 18cm vuokaan..? Käytin ihan normaalia Philadelphiaa, en kevyttä.

    Tykkää

  10. Heippa Iiti! Ei kuulosta vakavalta ongelmalta, tietty harmi jos Nutella upposi näkyvistä. 😦 Massan ei kuulu olla löysää, vaan minun piti tasoittaa sen pinta lastalla tasaiseksi. Olikohan valkosuklaa kuumaa ja lämmitti muut aineet löysemmiksi? Kakku ei ole korkea 20-senttisellä vuoalla mutten sanoisi että matalakaan!

    Tykkää

  11. Onnistuuko teko vähän isompaan irtopohjavuokaan,24cm? Olis ehkäpä hyvä lisätä pohjaan siinä tapauksessa keksejä,mut kuinkas olis sit täytteen laita?

    Tykkää

  12. Heippa! Täytteen määrät voit tuplata, keksien määrän vaikka 1,5-kertaistaa. : ) Täyte ei ole superkorkea 20-senttiseen vuokaan tehtynä, joten tuplaaminen isompaan vuokaan voisi olla hyvä idea. Paistoaikaa saattaa joutua sitten hieman pidentämään!

    Tykkää

  13. Lidlin gluteenottimilla suklaakekseillä meni juuri uuniin. Jännä nähtynä, kuinka käy! Gullon sin gluten -merkkisiä keksejä ja ainakin kylmät juustokakut ovat onnistuneet oikein hyvin.

    Tykkää

  14. Valitettavasti taitaa olla tosi vaikeaa, koska tässä munat hyydyttävät kakun. 😦

    Tykkää

  15. Erittäin hyvä pohja tuli gluteenittomilla kekseillä. Myös Chocolate’Os -kekseillä tulee hyvää. Ne ovat Schähresin(?) gluteenittomia keksejä, jotka muistuttavat dominoja. 🙂

    Tykkää

  16. Kiitos vierailijalle kauheasti tiedosta! Kaikki jotka kaipaavat gluteenitonta versiota, tietävät nyt että noilla kekseillä onnistuu. : ))

    Tykkää

  17. täällä just ranskassa väännän kyseistä kakkua oreo kekseillä (vähän niinkuin domino mut ehkä keksiosa tujumpaa suklaata) . Kaupassa meinas epätoivoiskee et mitä helvettiä käyttää tuorejuuston ”sijasta” täällä kuin on inasen eri noi maitotuotteet. mut uskon et löysin ihan ok tuotteen aikas samantapainen koostumus ainakin oli kuin philassa 😉 paikalliset pitää mua hulluna kun laitan juustoa kakkuun. mut nutellaahan täällä syödään aina. lets see mitä nää ranut nyt tykkäävät 😉

    Tykkää

  18. Hehee onpa hauska, maitotuotteet on tosiaan aina ihan erilaisia eri maissa. Ei tarvitse mennä kuin Ruotsiin niin ei tuttuja tuotteita löydykään. 🙂 Toivottavasti tulee makoisaa!

    Tykkää

  19. Laitoin äsken kakun uuniin ja kävi samoin että täyte oli niin löysää, että nutella melkein upposi. Tai ei ainakaan marmoroitunut kun nutellapallot tuli veitsen mukana ja siinä kohtaa viimeistää upposivat. Ja valkosuklaa ei lämmittänyt sitä löysemmäksi koska oli jo löysää ennen suklaan lisäämistä. Mutta unohdin kyllä pehmentää nutellan mikrossa.. olis voinut kauniimpi tulla jos olis sen muistanut 🙂 Ja käytin kyllä eri tuorejuustoa että en tiedä voiko ne olla niin erilaisia?

    Tykkää

  20. Jennamla: Heippa ja harmi juttu! Onneksi ei vaikuta makuun mutta pikkuisen tietty ulkonäköön. : ( Huomasin itse kakkua tehdessäni että Nutellaa piti lämmittää, mutten se olisi ollut liian vaikea saada marmoroitumaan. Mutta juustokakkumassa ei minulla ollut alkuunkaan löysää, käytän aina Philadelphiaa joten en tiedä jos eri tuorejuustolla tulee löysempää.

    Tykkää

  21. Kannattaa tarkistaa minkä merkkistä Creme Fraichea käyttää. Oon huomannu niissä todella ison eron löysyyden suhteen varsinkin piirakoita tehdessä. Ite käytän nykysin aina Valion versiota ihan vaan siitä syystä, että tulee jämäkämpi lopputulos (ainakin raakana)

    Tykkää

  22. Jos teen kakun 24cm vuokaan, niin luin aiemmista kommenteista että täyte tulisi tuplata. Mites toi paistoaika? Riittääkö että paistoaikaa pidentäisi vartilla vai jopa 30min.

    Tykkää

  23. Eilen kokeilin tätä ja ihmettelin miksen ollut leiponut tätä aikaisemmin! Aivan ihanan makuista.
    Toimi hyvin myös, vaikka laitoin ranskankerman tilalle purkin kermaviiliä ja vielä kolmannen kananmunan. 🙂

    Tykkää

  24. En osaa valitettavasti tarkasti sanoa koska en ole kokeillut, mutta kakusta näkee kun se on valmis! Reunat ovat hyytyneet ja keskusta on vielä hieman hyllyvä muttei mitenkään nestemäinen. 🙂

    Tykkää

  25. Sinä joka kyselit voiko tehdä ilman kananmunaa,toki liivatteella eikä tarvitse paistaa,hyydytä jääkaapissa ja lisää nutella hyytyneen päälle.

    Tykkää

  26. Sama ongelma täälläkin, sillä täyte muuttui löysäksi jo siinä vaiheessa, kun sekoitin pelkkää tuorejuustoa. Kananmunien lisäämisen jälkeen se oli jo ihan velliä, ranskankerma ja valkosuklaa jämäköittivät hieman, mutta eivät tarpeeksi. Nutella siis upposi juustokakun sisään ja kakku ei ole todellakaan kovin kaunis näin. Täytyy kokeilla, josko saisin vielä kypsän kakun pintaan taiteiltua Nutellalla jotain.

    Tykkää

  27. Kuulostaapa kummalta! Mitäs tuorejuustoa käytitte? : ) Itse käytän aina Philadelphiaa.

    Tykkää

  28. Just kaks kakkua uunissa omia rippijuhlia varten ja kolmas olis vielä tarkoitus tehdä!:) kerran olen tehnyt aikaisemmin ja ihastuin tähän reseptiin. Ilmeisesti säilyy ihan hyvin pakastimessa, mulla on juhlat vasta ens sunnuntaina?

    Tykkää

  29. Pakastin tekemäni kakun. Kakun maku muuttui ihan hirveäksi pakastuksen jälkeen. Ei voinut vieraille tarjota. 😦
    Tuoreena oli kyllä hyvän makuista.

    Tykkää

  30. Kun tein kakkua, keittiö oli kuuma kuin pätsi, koska olin leiponut jo sämpylöitä ja uuni paahtoi huoneenkin kuumaksi. Tuorejuusto- yms. seos oli aivan löysää. Osasyyllinen oli varmaankin käyttämäni ranskankerma, joka oli löysempää kuin Valion ranskis. Hätäpäissäni lykkäsin täytteen jääkaappiin viilenemään ennen kuin lappasin sen pohjan päälle. Jääkaappi auttoi, valkosuklaa kylmetessään jämäköitti seoksen. Nutellan lämmitin tietysti ensin liian kuumaksi ja sitäkin jouduin viilentelemään. Lopputulos ei ehkä saanut täysiä pisteitä taiteellisesta vaikutelmasta, mutta makuhan se ratkaisee. Napakymppi! Kiitos, Lunni, ohjeesta ❤

    Tykkää

  31. Testattu ja tuli hyvää palautetta 🙂 Tein 25cm vuokaan ja 1,5 kertainen määrä kaikkia aineksia riitti mainiosti. Valkosuklaata vaan panin vähemmän ku piti ja domino kekseille lisäsin digestiveja. Supertulos 🙂

    Tykkää

Jätä kommentti