Ravintolapäivä Tampereella

Lauantaina ravintolapäivänä sää suosi kaupungille kiertelemään lähteneitä herkkusuita. Ravintolapäivä meinasi melkein mennä minulta ohi tälläkin kertaa, mutta onneksi havahduin kauppareissulla kun kaupungilla oli tavallista enemmän väkeä liikenteessä. Tykkään ravintolapäivästä ihan älyttömästi, ja Suomeen kaivattaisiin mielestäni enemmänkin tällaisia yhteisöllisiä ja hyväntuulisia tapahtumia. 

Kierreltiin kavereiden kanssa ensin Koskenrannan kojut, ja löysin heti oman suosikkini. Le Muffin -nimisessä kojussa myytiin niin leivoksia: oli snickersin ja kiivin makuisia sekä kookos-vadelma-raakamuffineita. Päädyin trooppiseen kiivimuffiniin, jonka kuorrute ja taikinaosa olivat molemmat ihan täydellisiä. Nam! Harmittaa muuten kun huomasin vasta Instagramista myöhemmin, että Rakkaudesta ruoanlaittoon -blogia pitävä neitokainen myi Hämeenpuistossa minikuppikakkuja, olisi ehdottomasti pitänyt käydä maistamassa.

Söin yllättäen käänteisessä järjestyksessä, eli ensin makeaa ja vasta sitten suolaista. Suolainen suupala löytyi Hämeenpuistossa meksikolaista ruokaa myyvästä kojusta, ja otin possulla täytetyn pienen maissileivän, joka oli aivan täydellinen välipala. Espanjankielistä nimeä en tietty muista! Jälkkäriksi (kyllä, toinen jälkkäri) otin passionhedelmämoussen, joka oli myöskin aivan ihana. Kumpaakaan näistä herkuista tuskin pääsisin Tampereella muuten kuin ravintolapäivänä maistamaan! Tytöt olivat nälkäisempiä ja ottivat Pirkanmaan keittiömestareiden lohirieskat.

Loppuun vielä söpö kuva kahden tytön pitämästä limubaarin kyltistä, ehdottomasti ravintolapäivän hienoin! Tyttöjen kyltistä, ihanista tarjottavista ja lisääntyneestä vapaa-ajastani innostuneena päätin, että perustan oman kahvilan seuraavana ravintolapäivänä (edellyttäen että olen jokseenkin Suomen rajojen sisällä). Kuulisin mielelläni ravintolapäivään osallistuneilta, minkälainen kokemus kahvilan/ravintolan perustaminen on ollut. Onko ollut vaikea arvioida määriä: onko tarjottavaa jäänyt paljon yli tai loppunut kesken? Pääseekö hommassa rahallisesti plussan puolelle vai onko kyse vain henkisestä tuotosta?

6 vastausta artikkeliin “Ravintolapäivä Tampereella

 1. Mulla oli oma hampurilaisravintola elokuussa 2012. Olimme varanneet tarjottavaa vain 50 hengelle, minkä myös ilmoitimme tapahtumasivulla. Kaikki myytiin 45 minuutissa loppuun, ainakin 50 innokasta asiakasta jonotti turhaan.

  Kokemus oli kyllä varsin mainio! Kaikilla oli hyvä fiilis. Voittoa tuosta nyt ei juuri saanut, koska halusimme pitää hinnat kohtuullisina, mutta kokemus oli sitäkin rikastuttavampi. Suosittelen ehdottomasti!

  Tykkää

 2. Mäpäs sepustan tähänkin oman kokemukseni 😀 Tosiaan osallistuin nyt ensimmäistä kertaa ja meni aika hyvin lukuunottamatta yhtä kamalaa juhlatelttaa! Kuppikakkuja oli noin 200 kpl ja siinä 12-15 välillä kaikki meni kaupaks. Noilla 1,50€/ kpl hinnoilla jäi ihan riittävästi voitolle ja kuitenkin tälle ensimmäiselle kerralle tuli jonkin verran ylimääräisiäkin kuluja kun osti kaitaliinarullaa, kertisliinoja, lautasliinoja ja minimuffinssivuokia 🙂

  Nyt jos seuraavana ravintolapäivänä jatkaa samalla linjalla kuppikakkujen parissa, niin ei tarvi enää ostaa lisää vuokia eikä liinojakaan, eli siinä mielessä seuraavalla kerralla jäis enemmän voitolle.

  Mulla oli päivän aikana kaveri auttamassa kojulla ja sen pystyttämisessä ja toinen tuli sitten vielä auttamaan sen kirotun teltan kanssa. Asun ihan meidän myyntipaikan lähellä, niin kannettiin aamulla vaan kotoa parissa erässä kaikki tavarat paikalle ja haettiin lisää kuppikakkuja sitä mukaan kun niitä meni. Seuraavalla kerralla kyllä pitää varautua sen verran paremmin, että pistän poikaystävän pyytämään töistä päivän vapaaks, niin se saa tuoda lisää tavaraa.

  Tiivistettynä siis oli kiva ja onnistunut päivä, vaikka siinä hommaa olikin aika paljon. Ihmiset oli kaikki tosi hyväntuulisia ja kyseli ihanan paljon ja ainakin mun mielestä rahaa jäi käteen yllättävän hyvin 🙂

  Tykkää

 3. Sun olisi pitänyt tulla Helsinkiin Sydänravintolaan! 😉

  Oli tosi hauska kokemus ja ensimmäinen Ravintolapäivä ravintoloitsijana oli huikea, tosin en varmaan yksin lähtisi tekemään moista produktiota mutta ehkä jotain pienimuotoisempaa 🙂 ihmiset oli iloisia, ruoka maistui ja aurinkokin paistoin (suurimman osan ajasta) ja tiimi oli upea!

  Tykkää

 4. Viime ravintolapäivänä pidin ensimmäistä kertaa omaa kahvilaa, tosi onnistunut kokemus! Pidin kahvilaa kaverini kanssa, myynnissä meillä oli kahvin ja mehun lisäksi erilaisia leivonnaisia, mm. muffinsseja ja kääretorttua. Kaikki leivonnaiset menivät kaupaksi, niitä oli oikeastaan aika sopiva määrä. Hinta oli 1€/leivos, samoin kahvi/mehu maksoi euron. Silti päästiin hyvin voiton puolelle. Kahvilan pitäminen oli kyllä mukavaa, perusta ihmeessä omasi! 🙂

  Tykkää

 5. Tällä kertaa ei ollut kahvilaa, mutta edellisillä kerroilla useasti ja joka kerralla menekki vaan kasvanut. Viimeksi tapahtumapäivänä keitettiin yli 200 kuppia kahvia ja vaikka olin mielestäni tehnyt tarjottavaa, kakkuja ja lohitahnaleipiä ym armeijalle, jäivät viimeiset taas ilman…hauskaa puuhaa ja kiva jutella ihmisten kanssa, tosin välillä on niin kiire, ettei paljon puhua kerkiä 😀 Ihania tarjottavia on ollut.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s