Mustikka-kauraruudut kesäkuun kunniaksi

Kesäisin tulee leivottua kaikkea melkeinpä vain tuoreista hedelmistä ja marjoista, ja alkaneen kesäkuun kunniaksi leivoin kaupan halvoista pensasmustikoista hieman keksimäisiä mutta meheviä mustikka-kauraruutuja. Näitä voit tehdä tuoreista pensasmustikoista ja tavallisista mustikoista, mutta myös sulattamattomat pakastemustikat käyvät. Nämä käyvät täydellisesti vaikka iltateen kylkeen, ja ruudun muotoiset leivokset valmistuvat paljon nopeammin ja helpommin kuin mustikkapiirakka. Tykkäsin näistä niin paljon, että aloin jopa harkita valmistujaisiin suunniteltujen brownieiden korvaamista näillä…

Ohjeen nappasin hieman muuteltuna täältä.

7 vastausta artikkeliin “Mustikka-kauraruudut kesäkuun kunniaksi

 1. No jo on herkun näköistä! Oon suuri marja-kauraleivonnaisten ystävä, joten varmasti maittaisi 🙂 Jännä että ne pensasmustikatkin toimii leivonnassa, oon aina miettinyt että onkohan ne leivoksissa minkäänmakuisia, mutta kerrankin nämä niin hyvin uppoaa niin varmasti oikein hyviä nekin!

  Tykkää

 2. Huh! Samansukuinen ohje bongattu myös sitruunaversiona. Nyt varioin mukaelmaasi luumutäytteellä sekä mustikka-ruis -combolla :–)

  Tykkää

 3. Voi kiitos! Mäkin voisin koko kesän syödä vaan erilaisia marja-muruleivoksia… Leivoin varmaan ekaa kertaa pensasmustikoilla niin, että kypsensin niitä, ja maku oli yllättävän kiva eikä mitenkään vaisu. 🙂

  Tykkää

 4. Huh miten hyvältä kuulostaa, rakastan sitruunaa! Ja luumua myös, kuulostaa ihanalta. 🙂

  Tykkää

 5. Tämä on IHANAN näköinen ohje! Mulla ei ollut tarpeeksi mustikoita, joten keittelin täytteen äsken mustikoista, puolukoista ja mansikoista – sain kätevästi monta jämäpussia pakastimesta pois 😀 Saas nähdä millainen on lopputulos!

  Tykkää

 6. Kiitos kovasti, kiva kuulla! 🙂 Varmasti tulee ihan yhtä maistuvaa, kuningatarpaloja siis!

  Tykkää

 7. Testasin tätä mustaherukkatäytteellä, toimii! Fariinisokeri tekee ihanan maun. Haluisin koklata myös Vennin mainitsemaa sitruunaversiota, mitähän siihen tulee? 🙂 Siun tavoin nimittäin rakastan sitruunaa!

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s