Tunnelmia valmistujaisista

Nyt on valmistujaiset vietetty, ja lyhyesti sanottuna kaikki meni nappiin ruokaa, säätä, itse juhlia ja juhlien jatkoja ajatellen. Kiitos kaikille paikalla piipahtaneille ja erityiskiitos vanhemmille, jotka antoivat käyttää ihanaa kämppäänsä juhlapaikkana ja oikeastaan järkkäsivät koko juhlat! Ihme kyllä, kaikki tarjottavatkin onnistuivat ja kaikilta ylläreiltä ja katastrofeilta vältyttiin. Ainut ehkä vähän ongelmaksi muodostunut asia oli kylmän säilytystilan puute: joskus tulevassa, isommassa kämpässäni saatan tarvita ekstrajääkaapin tällaisia tilanteita varten.

Juhlissa tarjolla oli seuraavia suolaisia ja makeita syötäviä:

 • Fetasalaattia
 • Perunasalaattia
 • Focacciaa
 • Hummusta
 • Parsakaali-munakasmuffineita
 • Savustettua kalaa
 • Skagen-kakku
 • Kinkkupiirakkaa
 • Suklaamoussekakku
 • Sitruuna-mustikka -naked cake
 • Kolmen suklaan brownieita
 • Vadelma-macaronseja
 • Gluteenittomia raparperimuffineita

Ohjeita osaan on tulossa blogiin asti tällä viikolla, ja oma suosikkini makeista tarjottavista oli suklaamousekakku, vaikken yleensä olekaan suklaisten herkkujen suurin ystävä. Herkkuja kävi syömässä n. 35 henkilöä, ja aika hyvin pystyttiin arvioimaan tarjottavien määrät, sillä viimeisiä paloja vedeltiin illalla ennen baariin siirtymistä. 

Loppuun vielä kuva valmistuneesta ja mekosta, joka meni kuin menkin päälle herkkulakon ansiosta!

Ainiin, ja sain lahjaksi niin paljon kuohuviinejä ettei tarvitse hetkeen ostaa. Ajattelin että ihmiset tuovat ennemmin kukkia, mutta ehkä minut tuntevat tietävät mitä osaan arvostaa enemmän. Sain pari pulloa myös parempaa kuohuvaa, joten osaisiko joku neuvoa miten esimerkiksi samppanjaa kuuluisi säilyttää? Kylmässä, viileässä, huoneenlämmössä?

 

13 vastausta artikkeliin “Tunnelmia valmistujaisista

 1. Onnea valmistuneelle! Hihii, mäkin sain kukkien sijaan kuohuvaa – enkä muuten ennen tätä ollut miettinyt, miten shampanja kuuluisi säilyttää…….

  Tarjoilut näyttää ihanalta <3__<3 naked cakekin ohje kiinnostaa!

  Tykkää

 2. Voi onnea sinne myös, hauska kuulla että suakin oltiin muistettu nestemäisillä lahjoilla!

  Mulla on samppanjat nyt jääkaapissa ainakin siihen asti kunnes toisin käsketään. Ja naked caken ohje on ainakin tulossa! 🙂

  Tykkää

 3. Oooooh, toi suklaamoussekakku! Näyttää niiiin hyvältä. Onko se jotain sukua blogissa aiemmin olleelle (appelsiini)suklaamoussekakun ohjeelle?

  Tykkää

 4. Tämä on ihan uusi ohje, jonka kehittelin lennossa juhliin leipoessani. Ohjetta on tulossa siihen myöskin! 🙂

  Tykkää

 5. Onnea valmistumisen johdosta! Kauniit ja herkullisen kuuloiset tarjoilut olette saaneet tehtyä äitisi kanssa. Kuohuviinit ja shampanjat ovat hyviä lahjoja, kun niistä on paljon pidempään iloa kuin kukista. Tosin kyllä kukatkin ihania ovat. Kummallista, miten hoikkana jotkut leivontabloggarit näköjään pysyvät, eipä meikäläinen :).

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s