Mojito-juustokakku kesän illanistujaisiin

Juhannusyönä tulin jutelleeksi jonkun kanssa tämän leivonnaisbravuurista: pakastetusta mojito-valkosuklaajuustokakusta. Sen tarkemmin en muista henkilön kertoneen, mitä juustokakkuun tulee, tai sitten en jostakin syystä vaan saa nyt mieleeni… Joka tapauksessa idea mojiton makuisesta juustokakusta on jäänyt mieleeni kummittelemaan siitä lähtien, ja nyt viikonloppuna sain oivallisen tilaisuuden kokeilla tehdä kyseistä juustokakkua.

Juhlimme kahden 25 vuotta täyttävän syntymäpäiviä, ja toinen synttärisankareista ei pidä minkäänlaisesta suklaasta (kuinka harvinaista!), joten en lisännyt tähän juustokakkuun siihen muuten varmasti hyvin sopivaa valkosuklaata. Mojito on yksi omista lempidrinkeistäni, ja sen tunnistettava maku syntyy helposti tuoreesta mintusta, reilusta limestä ja ruskeasta sokerista. Ensin aioin tehdä kakun päälle kiilteen, mutta ajatus mistään mehukatin vihreästä kerroksesta ei houkutellut sitten alkuunkaan. Koristelin kakun sen sijaan tosi yksinkertaisesti kermavaahdolla, tuoreilla limelohkoilla ja mintulla. Niin ja suorastaan ylitin itseni taiteilemalla tuon numeron keskelle strösseleistä! 

9 vastausta artikkeliin “Mojito-juustokakku kesän illanistujaisiin

 1. Ahh näyttää niin hyvälle ja raikkaalle! Oon seuraillu blogias jo useamman vuoden enkä kertaakaan oo pettynyt reseptejä kokeillessa 🙂 iskee toisinaan valinnan vaikeus mitä kokeilis seuraavaks kun on niin samanlainen maku 😀 muokkailin siitä aikoja sitten julkaistusta mustikka-ricottapalojen ohjeesta raparperiversion vaihtamalla mustikkasiirapin raparpericurdiin, toimii!

  Tykkää

 2. Voi miten mahtava kuulla, ihana kun ihmiset leipoo ja vielä mun blogin innostamana. : )) Sinun versiosi kuulostaa aivan mahtavalta, raparpericurd on varmasti tappavan hyvää…

  Tykkää

 3. Mojito-kakku, miten upea idea! 😀 Erilaisten drinkkien hivuttaminen leivonnaisiin on kyllä kiva idea juuri syntymäpäiviä silmällä pitäen. Mullakin on pian tuparit tulossa niin laitan tämän reseptin ehdottomasti talteen niitä varten 🙂

  Tykkää

 4. Hei, ihana ohje! Tämä tulee heti testiin. Mietin vain, mitähän tarkoitat ”ruskealla sokerilla”? Käykö esim. fariinisokeri tai ruokokidesokeri? Kyselen, ettei mene pieleen sitten sen takia.

  Tykkää

 5. Heippa! : ) Mikä tahansa ruskea sokeri käy, valkoinenkin tarvittaessa! Fariinisokeri on ok, ruokokidesokeri vielä parempi.

  Tykkää

 6. Moikka!
  Haluaisin kokeilla tätä kakkua kaverini tupareihin, mutta toiveena olisi tehdä vegeliivatteisiin. Osaatko sanoa miten ne toimisivat tässä kakussa? Minulla ei ole vielä mitään kokemusta vegeliivatteiden käytöstä. Kiitos ihanasta blogista 🙂

  Tykkää

  1. Hei Marika!
   En ole vielä kokeillut vegeliivatetta itse (pitää laittaa to do -listaan), mutta veikkaisin että niiden pakkauksista löytyy suhteet (luultavasti 1 vegeliivate vastaa 1 normaaliliivatetta).

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s