Hauska Kit Kat -kakku

En enää tiedä, mistä idea Kit Kateilla koristeltuun mansikka-suklaakakkuun tuli alun perin, mutta kun aloin googlailla ohjeita, tajusin että Kit Kateilla koristeltu kakku on ihan vakiintunut juttu. Monissa ohjeissa kakku on koristeltu reunoille pystyyn laitetuilla Kit Kateilla, ja keskellä on Smartieseja. Halusin tehdä ehkä vähän aikuismaisemman ja kesäisemmän version kakusta ja korvasin Smartiesit tuoreilla mansikoilla, joita laitoin kakun sisällekin. 

Kit Kat -kakku on täydellinen juhla- tai synttärikakku: se on hauska ja näyttävä mutta tosi helppo valmistaa. Käytin vain yksinkertaista Linda Lomelinon suklaakakkupohjaa, täytin kakun kaakaokermavaahdolla, Kit Kateilla ja mansikoilla ja kuorrutin sen samalla kaakaokermavaahdolla. Kit Katit tarttuvat hyvin kuorrutteeseen ja kakku pysyy hyvin kuosissa. (Ellei sitten tiputa sitä kädestä kaupungilla kun yrittää toisella kädellä avata sateenvarjoa…)

Kit Kat -kakku (10 palaa)

Pohja:

 • 35 g voita
 • 2 1/4 dl vehnäjauhoja
 • 3/4 dl kaakaojauhetta
 • 3/4 tl leivinjauhetta
 • 3/4 tl ruokasoodaa
 • 1 1/2 dl sokeria
 • 1,15 dl maitoa (1 dl + 1 rkl)
 • 1 muna
 • 3/4 dl kuumaa vettä (tai kahvia)

Täyte:

 • 4 dl kuohukermaa
 • 2 rkl kaakaojauhetta
 • 2 rkl sokeria
 • 6 kpl Kit Kateja (minikokoisia)
 • 1 dl mansikoita

Lisäksi:

 • 30 kpl Kit Kateja (minikokoisia)
 • 1 dl manskoita

Valmistele 15-senttinen kakkuvuoka – voitele ja jauhota tai käytä leivinpaperia vuoraamiseen.

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.

Sulata kakkupohjan voi, anna jäähtyä. Siivilöi kulhoon vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja ruokasooda. Lisää sokeri, voisula, maito, muna ja kuuma vesi tai kahvi samalla vatkaten (sähkövatkaimella). Vatkaa kunnes taikina on sileää.

Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa 30-40 minuutin ajan, kunnes kakku on pinnalta kiinteä. Voit testata kypsyyttä myös puutikulla.

Anna kakun jäähtyä hetki vuoassa, poista sen jälkeen vuoasta ritilälle jäähtymään.

Vatkaa kermavaahtoa vähän aikaa, lisää kaakaojauhetta vähän kerrallaan joukkoon ja vatkaa kunnes kermavaahto on jämäkkää. Lisää sokeri. 

Poista kakkupohjasta uunissa mahdollisesti noussut kupera pinta. Leikkaa kakkupohja kahtia ja levitä alimmaisen pohjan päälle reilusti kermavaahtoa. Ripottele pinnalle rouhittu Kit Kat ja pilkotut mansikat. 

Käytä loppu kermavaahto kakun reunojen ja pinnan kuorruttamiseen. Asettele kakun reunalle Kit Kateja pystyyn, koristele pinta puolitetuilla mansikoilla.

Suomesta Kit Kateja saa vähän rajallisesti, mutta löysin kätevän pussillisen miniversioita Lidlistä. Yhdessä pussillisessa on 20 minipakkausta Kit Kateja eli yhteensä 40 kpl, joka on juuri sopiva määrä tällaisen 15-senttisen kakun tekemiseen.

11 vastausta artikkeliin “Hauska Kit Kat -kakku

 1. Ihana pikkukakku! Hankin vähän aikaa sitten pienen irtopohjavuoan, tästä inspiroituneena voisinkin tekaista siihen tän suklaisen herkun… Kuolasin niille sun valmistujaiskakuillekin, ne näytti kans niiiin houkuttelevilta! Terkkuja Tampereelle 🙂

  Tykkää

 2. Ihana kakku! Olen nähnyt tällaisen KitKat-kakun toteutettuna vain sellaisena possujen muta-allas -versiona. Mutta täytyy sanoa, että tällainenkin toteutus on aivan ihana, täytyykin kokeilla tällaista itsekin.

  Tykkää

 3. Voi kiva kuulla, pikkuvuoka on niin kätevä ja kovassa käytössä mullakin. Terkkuja sinne kanssa Tiinalle. :))

  Tykkää

 4. Ihan älyttömän hyvä ohje ja oli helppo tehdä! Meillä innostuttiin kakusta niin paljon että ens kerralla tehää samanlainen 🙂

  Tykkää

 5. Tein tämän kakun juhannuksena ja oli ihan huippu! Kakun pohja oli tosi hyvä, mitä luulet että voisiko tämän tehdä vaaleana versiona? Ajattelin korvata kaakaojauheen normijauholla ja nesteen kuumalla maidolla.

  Tykkää

 6. Kuulostaa hyvältä suunnitelmalta, kerro miten onnistui! 🙂 3/4 dl kaakaojauhetta vastaa n. 1/2 dl vehnäjauhoja painoltaan.

  Tykkää

 7. Mitenhän ohjetta voisi soveltaa näin talvella, kun ei taida olla enää kunnollisia tuoreita mansikoita saatavilla? Pakkasessa kyllä ois mansikoita, mutta ei niitä kakun päälle taida viitsiä laittaa.

  Tykkää

 8. Vadelmat sopivat varmasti myös hyvin! Ja päälle voi laittaa vaikka M&Ms-karkkeja jos haluaa tosi karkkisen version.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s