Kolme tapaa murskata keksit

Melkein hävettää myöntää, miten usein turvaudun Digestive-kekseihin hyydytettyjen ja paistettujen juustokakkujen kanssa. Varsinkin uunijuustokakuille voisi hyvin tehdä jonkinlaisen pohjan itse, mutta mielestäni Digestiveillä vaan tulee paras pohja ja vielä niin helposti. Digestivejä on tullut murskailtua niin paljon, että voisin esitellä teille kolme vaihtoehtoista tapaa hoitaa homma yksinkertaisesti. Kakkujen pohjaan tulevista kekseistä halutaan saada mahdollisimman hienoa murua, jotta pohjasta tulee tasainen ja se pysyy hyvin kasassa.

Ensimmäinen tapa on lempparini, ja murskaan nykyään keksit melkein aina tällä tavalla. Keksit vain punnitaan monitoimikoneeseen ja surautetaan hienoksi muruksi, aikaa menee muutama sekunti. Jos ei omista monitoimikonetta, toiseksi kätevin tapa on varmastikin kaulimen ja pakastepussin käyttäminen.

Keksit laitetaan suurehkoon pakastepusiin, johon ne on helppo murskata kaulimen kanssa. Kekseistä saa helposti hienoakin murua, kunhan varoo rikkomasta tai avaamasta pussia kesken kaiken. 

Kolmas ja ehkä yllättävin keino on perunasurvimen käyttäminen! Mitä tiheämpi perunasurvin, sitä parempi lopputuloksesta luonnollisesti tulee. Jos kotoota ei löydy pakastepusseja eikä monitoimikonetta, tämä on yllättävän kätevä murskaustapa. Mahdolliset isommat keksipalat voi murskata sormin, jos haluaa aivan sileän lopputuloksen.

Mites te murskaatte Digestivet tai muut keksinne?

4 vastausta artikkeliin “Kolme tapaa murskata keksit

 1. Yleensä pistän keksit metalliseen kippoon ja murskaan ne lihanuijalla painelemalla 😀

  Tykkää

 2. Siis miten niin hävettää myöntää? Totta kai juustokakun pohjissa käytetään Digestivejä. Mitäs sitten jos ei niitä? 😀

  Minä murskaan keksit sauvasekoittimen erillisellä leikkuuterällä. Nopeaa ja vaivatonta. Pyörittelin pahasti silmiäni nähdessäni, että kauppoihin on tullut myyntiin valmista (KALLISTA) keksimurskaa uusavuttomille…

  Tykkää

 3. mä ainakin teen itse pohjan aina uunijuustokakkuihin, aika helppoa kuitenkin ja pysyy mun mielestä uunijuustokakussa paremmin kasassa, kun reunasta tulee merko korkea. (: valmista keksimurskaa? oho. mutta ehkä se on kätevää esim. jos tekee mökillä vieraille kakkua, eikä ole mahdollisuutta murskata niitä muuten.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s