Vinkkejä piirakkakannen punomiseen?

Olen aina halunnut osata tehdä hienoja jenkkityylisiä marjapiiraita, joissa on ristikkokansi ja nypytetyt reunat. Minulle piirakkapohjan tekeminen ei ole kaikista mieluisinta puuhaa, ja vain välillä onnistun saamaan taikinasta helposti käsiteltävää. Olen tehnyt kesällä jo pari kertaa mustikkapiirakkaa ja yrittänyt harjoitella ristokkokannen tekemistä oikeaoppisella tavalla, jolloin taikinasuikaleet pujotetaan korityylillä toisten alta. 

Yritykseni kaatuivat ensinnäkin siihen, että mantelimassaa sisältävä taikina oli rakenteeltaan helposti repeytyvää (myös kylmänä) ja toisekseen varmaankin vääränlaiseen tekniikkaan. Yritin tehdä punosta suoraan piirakan täytteen päälle, jotta hauraita taikinasuiroja ei tarvitsisi siirrellä turhaan, mutta tietysti mustikkatäyte värjästi taikinaa ja taikina myös tarttui mustikkatäytteeseen välillä tiukastikin. 

Pyytäisinkin nyt teiltä vinkkejä, miten onnistutte tekemään ristikkokannen piirakan päälle! Kaikki pro-vinkit otetaan vastaan, pääsen sitten seuraavaa mustikkapiirakkaa leipoessani harjoittelemaan.

2 vastausta artikkeliin “Vinkkejä piirakkakannen punomiseen?

  1. Muistaakseni jossain Koko Britannia leipoo -jaksossa tai vastaavassa eräs kilpailija taiteili taikinaristikon muovikelmun päälle ja sitten kippasi sen siitä sulavasti piirakkatäytteen päälle! En ole itse kokeillut tuota tekniikkaa vielä, olen ollut niin tumpelo piirakoiden kanssa etten ole vielä uskaltanut :’D

    Tykkää

  2. No kuulostaa kyllä kätevämmältä tavalta kuin suoraan täytteen päälle punominen. Paitsi että mun taidoilla ja tuurilla varmasti kansi repeytyisi kippausvaiheessa!

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s