Kauneimmat (ja herkullisimmat) häät

Tänä viikonloppuna koitti vuoden odotetuin päivä, kun hyvä ystäväni meni naimisiin pitkäaikaisen poikaystävänsä kanssa, ja minulla oli vielä suuri kunnia olla yksi kolmesta kaasosta. Häistä voisin höpistä aivan loputtomiin, mutta jos nyt teidän lukijoiden takia keskityttäisiin enemmän kattaus- ja ruoka-asioihin.

Pöytiin oli hankittu valkoiset liinat, ruskeat kaitaliinat ja komeat puulaudat keskelle. Olimme kaasojen ja morsiamen kanssa väkertäneet käsin pöytiin tulevat paikkakortit ja pöytäkoristeet, ja näin isojen häiden kohdalla homma ei ollut ihan päivässä-parissa paketissa. Tuikut kelluivat vedessä lasikulhoissa, jotka oli viimeistelty pitsipaperilla, ja pöytäkoristeina toimivat myös tummat olutpullot, joissa oli teemaväreihin sopivat kukkaset. Näissä syyshäissä oikeita kukkia oli vain vieheissä, kaasojen kimpuissa ja tietty morsiuskimpussa, mutta silti pöydät eivät mielestäni kaivanneet yhtään mitään.

Itse kiireisenä kaasona tuli otettua harmittavan vähän kuvia, mutta onneksi koko päivän paikalla oli taitava ammattivalokuvaaja Minttu Saarni. Ruoasta olisi ehdottomasti pitänyt saada näpsäistyä paljon enemmän kuvia, varsinkin koska tarjolla oli kokonainen luomuvillisika, josta lihanleikkaaja leikkaili vieraille sopivan kokoisia paloja. Villisian lisäksi tarjolla oli punaviinikastiketta, perunasalaattia, tuoretta salaattia, erilaisia kasvishöystöjä, lohta, itse tehtyä leipää ja vaikka mitä kaikkea ihanaa! Kakkuna oli tuoreilla marjoilla koristeltu trendikäs naked cake, jonka täydellisen mehevien suklaakakkukerrosten välissä oli sopivan makeaa kreemiä, joka taisi olla mangon makuista. Kakusta taisivat kaikki tykätä kovasti, ja tyyliltään kakku sopi täydellisesti rustiikkisiin syyshäihin.

Ainakin lapsien mielestä illan kohokohta taisi olla herkkubuffetin avaaminen. Vieraat saivat hakea söpöihin paperipussiin irtokarkkeja, sipsejä, poppareita ja juustonaksuja. Melkein kaikki herkkubuffetin tarjottavat menivät illan aikana, joten konsepti oli todella toimiva (eikä vain lapsia ajatellen). Herkkubuffet on tainnut tulla suomalaisiin hääjuhliin jäädäkseen, niin useissa häissä olen jonkinlaisen version herkkubuffetista bongannut.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s