Suolaista luomumunista: hauskat aamiaismunat

Kaupallinen yhteistyö: Siipikarjaliitto

Nyt voin tosissani sanoa, että olen saanut kunnian tehdä yhteistyötä Siipikarjaliiton kanssa, sillä pääsen toimimaan luomumunien sanansaattajana. Mahtavaa! Olen varmasti aikaisemmin maininnut linjauksestani munien kanssa: käytän vain ja ainoastaan luomumunia niiden ekologisuuden, eläinystävällisyyden ja myös laadun sekä maun vuoksi. Munia minulla kuluu sekä leivonnassa että ihan arkiruoassakin aika iso määrä, joten koen olevani suorastaan velvollinen käyttämään parhainta mahdollista vaihtoehtoa.

Miksi luomumuna on sitten mielestäni juuri se paras vaihtoehto, kun munahyllyllä on jos jonkinmoista laatua tarjolla? Luomulaatuisia munia munivat kanaset saavat elää lattiakanalassa, jossa on paljon liikkumatilaa ja jossa kanoja on vain enintään kuusi neliömetriä kohden (Lähde: Totta munasta). Lisäksi kanat saavat pääosin luomulaatuista eikä ikinä geenimuunneltua ravintoa, joten ravinnostaan tarkka valitsee luomumunan. Väitän myös huomanneeni, että erityisesti luomumunan keltuainen on väriltään kirkas ja kauniin oranssi! Käykää lukemassa luomumunista lisää Luo munasta –sivuilta

Tämän postauksen teemana on esitellä suolainen leipomus, jossa pääraaka-aineena on luomumuna. Olen joskus nähnyt joko jossakin ruokalehdessä tai netissä hauskan näköisiä aamiaismunia, joissa keltuainen ja valkuainen on erotettu toisistaan ja valkuainen vaahdotettu kuohkeaksi vaahdoksi. Loin oman versioni aamiaismunista vaahdottamalla valkuaiset vaahdoksi, tekemällä niistä sopivan kokoiset keot ja maustamalla ne pekonilla ja persiljalla. Parin minuutin uunissa paistamisen jälkeen talteen otettu keltuainen pudotetaan keon keskelle, ja munia paistetaan vielä hetken ajan uunissa. Kokeile näitä hieman erilaisia aamiaismunia ja yllätä vaikka brunssivieraat!

Onko täällä muita luomumunien nimeen vannovia?

2 vastausta artikkeliin “Suolaista luomumunista: hauskat aamiaismunat

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s