Porkkanakakku ja ruskistetun voin makuinen kuorrute

Rakastan syksyn aikaa leivontaihmisenä, kun netti ja Instagram täyttyvät sykysisillä porkkanaleivoksista, pumpkin pie -luomuksista ja halloween-herkuista. Yleensä syksyllä tulee tehtyä perinteistä porkkanakakkua, mutta tällä kertaa yhdistin pari eri komponenttia ja päädyin luomaan tällaisen melko perinteisen kahvikakun parilla twistillä: porkkanalla ja ruskistetun voin makuisella kuorrutteella maustettu kahvikakku on aivan ihana syksykakku!

Kyseessä ei ole tavallinen porkkanakakku vaan piimäkakku, jonka seassa on porkkanaraastetta ja kanelia sekä muskottia. Piimäkakuissa yllättäen juuri piimä tekee koostumuksesta kostean ja hyvin säilyvän – kakku on mehevää vielä muutaman päivän päästä. Porkkanakakun kuorrutteeksi sopisi tietysti tuorejuustoinen kuorrute, mutta minulla on ollut vähän aikaa pakkomielteenä ruskistetulla voilla maustettu tomusokerikuorrute. Kuorrute on ihanan makuinen ja kauniin syksyisen värinen.

Porkkanakakku ruskistettu voi -kuorrutteella (12 palaa)

Porkkanakakku:

 • 3 3/4 dl vehnäjauhoja
 • 1/2 tl leivinjauhetta
 • 1/2 tl ruokasoodaa
 • 1/2 tl kanelia
 • 1/4 tl jauhettua muskottipähkinää
 • 150 g voita
 • 1 1/2 dl sokeria
 • 1 dl fariinisokeria
 • 1 sitruunan kuori raastettuna
 • 2 porkkanaa
 • 2 munaa
 • 1 dl piimää (+ 1 rkl)

Kuorrute:

 • 55 g voita
 • 3 dl tomusokeria
 • 2 rkl maitoa
 • 1 tl sitruunan mehua

Lisäksi:

 • porkkanaraastetta
 • kanelia

Ota munat, piimä ja voi ajoissa huoneenlämpöön. Pese ja kuori sitruuna ja porkkanat, raasta porkkanat ja sitruunan kuori.

Voitele ja jauhota n. 2-litrainen kuivakakkuvuoka. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vaahdota pehmennyt voi sokerien kanssa kuohkeaksi vaahdoksi, lisää munat yksi kerrallaan samalla vatkaten. Lisää myös sitruunan kuori ja porkkanaraaste.

Toisessa kulhossa yhdistä vehnäjauhot. leivinjauhe, ruokasooda ja mausteet. Lisää vaahtoon 1/3 jauhoista, sekoita tasaiseksi. Lisää 1/3 piimästä, sekoita. Toista kunnes ainekset on yhdistetty ja taikina on sileää.

Lusikoi taikina isoina köntteinä valmisteltuun kakkuvuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa n. 50-60 minuuttia tai kunnes keskelle työnnettyyn puutikkuun ei tartu märkää taikinaa. Anna kakun jäähtyä vuoassa.

Käännä vuoka ja poista kakku varovaisesti vuoasta, itse yleensä heiluttelen kakkua varovaisesti ja koitan kääntää kellonmyötäisesti irti vuoasta.

Valmista kuorrute. Mittaa voi kattilaan ja anna voin sulaa keskilämmöllä. Älä sekoittele voita vaan anna sen alkaa poreilla ja ruskistua rauhassa. Voit pari kertaa hölskyttää kattilaa. Lopeta ruskistaminen kun voissa on pähkinäinen aromi ja siitä on erottunut ruskeaa mönjää kattilan pohjalle.

Sekoita kulhossa tomusokeri, maito ja sitruunan mehu tasaiseksi. Lisää ruskistettu voi ohuena nauhana joukkoon samalla sekoittaen. Kaada kuorrute kakun päälle ja anna valua reunoille. Viimeistele vielä porkkanaraasteella ja kanelilla.

3 vastausta artikkeliin “Porkkanakakku ja ruskistetun voin makuinen kuorrute

 1. Herkullisen näköinen resepti, täytyypä testata! Sulla on ollut blogissa viimeaikoina kivan monipuolista sisältöä, se on piristävää 🙂 Tulee myös himo tulla turisteilemaan Tampereelle, kun oot kivalla tavalla esitellyt paikallisia paikkoja.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s