Helppo piparijuustokakku pikkujouluihin

Kaupallinen yhteistyö: Dr Oetker

Nyt lähti käyntiin odotettu joulu- ja koristeluaiheinen yhteistyö Dr Oetkerin kanssa! Luvassa on jouluisia leivontaohjeita sesongin eri juhlia varten, ja itse laiskana koristelijana vinkkailen teille helpoista, mahdollisimman vaivattomista koristelutekniikoista.

Olen jo kauan halunnut tehdä piparijuustokakkua, jossa piparia käytetään reilusti sekä pohjassa, täytteessä että koristeluissa. Koska olen paistettujen juustokakkujen ystävä, halusin kehitellä reseptin juurikin paistetulle piparijuustokakulle. Paistettu juustokakku valmistuu niin helposti: tämänkin laitoin illalla hetkessä tulemaan, eikä nopean tekovaiheen jälkeen keittiössä tarvitse viettää juurikaan aikaa.

Halusin tehdä vaivattomaan juustokakkuun vähintäänkin yhtä vaivattomat koristelut, ja koristelin kaupan pipareista (Anna’s, melkein kuin itse tehtyjä!) Dr Oetkerin koristegeelin avulla söpöjä kakunkoristeita. Ihastuin koristegeeliin täysin: pienipäistä kynää on helppo käyttää, geeli kovettuu äkkiä ja se on silti hieman muotoiltavissa juuri pursottamisen jälkeen. Jos on hieman tumpelompi koristelija, pursotuksia saa hammastikun avulla paranneltua. Koristelin keksit samana iltana kun laitoin juustokakun uuniin, jotta koristepursotukset varmasti ehtivät kovettua koristelua varten. Mielestäni lopputulos oli hauskan ja rennon näköinen, mitäs tykkäätte? Ja kakku, se on varsinainen piparinystävän unelma…

12 vastausta artikkeliin “Helppo piparijuustokakku pikkujouluihin

 1. Oih! Tätä en pysty vastustamaan millään! Piparit on aina ollut lemppareita ja ne yhdistettynä juustokakkuun… Ei tuosta kakusta jäisi enää muille. 😀 -Antti

  Tykkää

 2. Aivan ihana ja mikä hassu sattuma, tein juuri piparijuustokakkua piparinmakuisista Dumleista 🙂 laitan ohjeen myös heti kun kerkiän. Koristegeeli pitääkin testata, inhoan niitä joista tulee vähän tai paljon tai ei lainkaan.

  Tykkää

 3. Hei!

  Käytitkö myös itse kakkuun koristeiden lisäksi valmiita Annasin pipareita vai teitkö itse oman piparitaikinan tai pakasteltaan taikinasta? 🙂

  Tykkää

 4. Mitä mitä mitä? Miten olen missannut tämän, että on olemassa piparinmakuisia Dumleja? Tuo kuulostaa niin täydelliseltä yhdistelmältä, että ei mitään rajaa! *juoksee jo kauhealla vauhdilla kauppaan etsimään* -Antti

  Tykkää

 5. Oioi! Niin ihana ohje.
  Kokeiluun meni, mutta jälkilämmittelyjen aikana kakun pintaan ilmestyi halkeami :O
  Onko tämä ihan normaalia, vai meninkö jossain vikaan?

  t: epävarma omasta tuotoksestaan

  Tykkää

 6. Juuri uunissa paistumassa tämä 🙂 täyte maistui kylmänäkin hyvältä, joten on varmasti on vähän liiankin hyvää kypsänä…

  Tykkää

 7. Tämä ohje vaikuttaa mielenkiintoiselta, mutta kun en ole ennen tehnyt paistettua juustokakkua, niin hieman epäilyttää tuleeko onnistumaan.. Onko tällainen kovin vaikea tehdä? Entä kannattaako vain pohja leivinpaperoida vai jättää paperia reunoillekin? Kuinka siististi kakku irtoaa vuoasta? Kiitos jo etukäteen vastauksista!

  Tykkää

 8. Paistetut juustokakut on tosi varmoja, kunhan ei paista liian kuivaksi! 🙂 Reunoille ei tarvitse leivinpaperia, rasvainen taikina ei tartu reunoille ja kakku kutistuu hieman uunista ottamisen jälkeen –> kakku on helppo irroittaa reunoista.

  Tykkää

 9. Kiitos paljon hienosta ohjeesta!
  Aika tuhti kuten joku oli jo kommentoinutkin tietenkin varmaan johtuu tuorejuustosta ja ihan omasta makutottumuksesta.
  Melkein harmittaa etten ensin kokeillut tehdä vain puolikasta kakkua kokeeksi. 😦

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s