Kharisma ja dulce de leche -kahvi

Kaupallinen yhteistyö: Löfbergs

Aivan ihanasti olitte laittanut piristysvinkkejä viime kahvipostaukseen, niitä voi käydä lukemassa täällä. Arvoin pääpalkinnon (C3-kahvimylly ja Kharisma-kahvipapuja), ja arpaonni osui tällä kertaa nimimerkin minnagustafsson kohdalle. Onnittelut! Valitsin kommenttien seasta kaksi lohdutuspalkinnon saajaa, joille lähtee paketit jauhettua Kharisma-kahvia. Valkkasin kommenttien perusteella nimimerkit Jatta S ja HelmiOrvokki. Kahvipaketit lähtevät seuraavanlaisten kommenttien kirjoittajille:

Ylivoimasesti piristävintä on kahvilaan meneminen parhaan kaverin kanssa. Tunnelmallinen kahvila, kahvi, leivonnainen ja maailman parantaminen kaverin kanssa… täydellistä! Noilla pärjää ainakin sen viikon 🙂

Ulkoilu joo. D-vitamiini joo. Terveellinen ruoka joo. Mutta mun piristys on neulominen! Ja sen voi hyvin yhdistää kahvitteluun… Käyn neulomassa neulekerhossa ja siellä kahvitellaan. Joskus lähden lempparikahvilaani neulomaan ja lattea ryystämään. Uusia tuttujakin olen löytänyt kun olen esitellyt pakkoneuloosiani julkisesti. Ja neulelankojen eri värit ne vasta piristävätkin!

Minä järkkäsin pienen kahvivertailun kotona, ja tummien kahvien ystävänä vertasin Löfbergsin Kharisma-kahvia (paahtoaste 4) ja tummempaa Crescendo-kahvia (paahtoaste 5). Vaikka molemmat kahvit ovat paahteisia, tummia ja aromikkaita, ne ovat selvästi eri makuisia. Kharisma on jotenkin hedelmäisempi, kun taas Crescendo on melkein pähkinäisen paahteinen. Crescendo miellytti niin kovasti, että sitä voisi keittää melkein jälkiruoaksi espresson tapaan, sellaisenaan nautittavaksi.

Aromikkaasta Kharisma-kahvista kehittelin nopean mutta älyttömän herkullisen jälkiruoan kahvin ystävälle. Tarvitsee vain keittää vahvaa kahvia, sekoittaa joukkoon dulce de lecheä (eli keitettyä kondensoitua maitoa) sekä talvisia mausteita ja viimeistellä herkku kermavaahdolla. Sekä makeannälkä että kahvihimo lähtevät samalla! Keitettyä kondensoitua maitoa saa monista ruokakaupoista samaan tapaan kuin keittämätöntä, vaaleaa kondensoitua maitoa. Tunnistat keitetyn kondensoidun maidon siitä, että tölkissä lukee dulce de leche. Dulce de leche on suoraan suomennettuna ”maidon sokeri”, joten mikäpä sopisikaan paremmin kahvin joukkoon?

2 thoughts on “Kharisma ja dulce de leche -kahvi

  1. Tätä on pakko heti kokeilla! Tosi kauniit juomat ja niin vähällä vaivalla. Keitettyä maitotiivistettä muuten myydään myös ruskeissa purkeissa, joissa lukee isolla makeutettu maitotiiviste ja alla karamellisoitu. Joka tapauksessa sopii varmasti kahvin joukkoon 🙂

    Tykkää

Jätä kommentti