Kaupan glögit lahjomattomassa testissä

Päätin aivan hyvää hyvyyttäni uhrautua teidän puolestanne ja ostin kaupasta kolmea erilaista valmisglögiä. Joskus olen niinkin viitseliäs, että keittelen omat glögini esimerkiksi viinimarjamehusta, mutta useammin tulee ostettua kaupan glögejä.

Valkkasin testiin Marlin Premium Glögi -glögijuoman, Hommanäsin Jouluglögin (lasipullo) ja Valion tummaa glögijuomaa. Hinnaltaan Marlin ja Valion glögit ovat edullisia, euron-parin luokkaa, kun taas Hommanäsin glögi oli viitisen euroa.

 

Minun piti toteuttaa testi sokkotestinä, mutta glögit olivat niin täysin erivärisiä, että tunnistin jo väristä mikä glögi on mikin. Marlin glögi on ehdottomasti vaaleinta (alhaalla kuvassa vasemmanpuoleinen), kun taas Valion glögi on hieman tummempaa ja Hommanäsin glögi selvästi tummaa.

Marlin glögi oli värin lisäksi myös maultaan hieman haaleaa. Tämä glögi saattaa miellyttää niitä, jotka eivät tykkää niin makeista glögeistä. Tuoksuista selvästi esiin tuli neilikka, ja itse mehu maistui joltakin rypälemehulta. Pisteitä tälle glögille annan 2/5.

Hieman tummempi Valion glögi on selvästi makeampaa kuin Marlin glögi mutta myös maukkaampaa: mausteet sekä mehu maistuvat selvästi glögimäiseltä. Tykkään siitä, että mausteita on reilusti, ja sen huomaa sekä tuoksussa että maussa. Tämä on makean glögin ystäville, tietysti glögiä voi halutessaan hieman laimentaa! Tämä glögi saa minulta 4,5/5 pistettä, miinusta juuri ehkä liian vahvasta makeudesta.

Hommanäsin glögiltä odotin paljon kauniin tummanpunaisen värin takia. Mehu maistuu ihanan kotitekoiselta ja vahvan mustaherukkaiselta, mutta jäin kaipaamaan esimerkiksi selvempää neilikan tuoksua ja joulumausteiden makua. Tämä maistuu hieman ujosti maustetulta mustaherukkamehulta, tosin oikein hyvältä sellaiselta. Pisteitä ihanasta mehusta, joka kaipaisi kuitenkin lisää mausteita, tulee 4/5.

Voittajaksi tässä yhden naisen lahjomattomassa makuraadissa selviytyi siis Valion tumma glögi. Mitkä ovat teidän lempiglögejänne vai keittelettekö juomanne itse? Maku-lehden joulunumerosta pääsee muuten myös lukemaan glögiraadin arviot!

Yksi vastaus artikkeliiin “Kaupan glögit lahjomattomassa testissä

  1. Mun lemppariglögiä on Valion sokeroimaton glögi! Juuri täydellinen mausteinen maku, mutta ei niin överimakea!

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s