Sitruunaiset mistelikuppikakut

Kaupallinen yhteistyö: Dr. Oetker

Joulu on nyt tarkalleen viikon päästä, hurjaa! Minulla alkaa huomenna myös joululoma, ja aikeissa on leipoa joulukakkuja, koristella liuta pipareita, tehdä joulumakeisia ja pakata niitä vielä opiskelijoille lahjaksi. Sitten olen osani jouluaskareista tehnyt, nimittäin tänä(kin) vuonna joulu vietetään palmujen katveessa.

Kehittelin jouluaattoon tai joulunalusaikaan sopivan joululeivonnaisen, jonka koristelu hoituu helposti sokerimassan, sopivan piparimuotin ja punaisten koristerakeiden avulla. Nämä sitruunalta maistuvat kuppikakut on kuorrutettu sitruunaisella voikreemillä, jonka päälle saa helposti aseteltua vaikka minkälaisia koristeita.

Mistelin lehdistä voi leikata myös vapaalla kädellä pienempiä. Niiden voi antaa kuivahtaa huoneenlämmössä napakoiksi tai ne voi laittaa suoraan hieman elastisina kuorrutteen päälle. Kun käyttää valmiiksi vihreää sokerimassaa, ei tarvitse myöskään sotkea elintarvikevärien kanssa. Minun täytyy myöntää, että olen hieman tykästynyt sokerimassaan koristelussa. Marsipaani on niin herkkää ja repeää helposti, kun taas sokerimassaa pystyy lämpöisissä käsissä muotoilemaan melkein loputtomiin. Käsittely on helppoa, kun käden ulottuvilla on hieman tomusokeria.

Edellisessä koristelupostauksessa jaossa oli kolme kappaletta Dr. Oetkerin koristelupaketteja, ja paketit lähtevät tällä kertaa aikaisina joululahjoina Eeville, sinitalle ja Mintsulle! Voittajiin otetaan pikaisesti yhteyttä, onnnittelut!

6 vastausta artikkeliin “Sitruunaiset mistelikuppikakut

 1. Onpas söpöjä kuppikakkuja! Mutta vähän pitää halkoa hiuksia: toi ei meinaan ole misteli 🙂 Toi koriste punaisine marjoineen on englannin ’holly’, joka suomeksi on orjanlaakeri/piikkipaatsama. Mikä ei toki leivonnaisen kannalta ole erityisen olennaista 😀

  Tykkää

 2. Ei se ole mitään kansankieltä, vaan hyvin yleinen väärinkäsitys. Misteli on erinäköinen kasvi, valkoiset marjat ja aivan erilaiset lehdet.

  Tykkää

 3. Ihmettelin aikoinaan Italian reissulla puistopuissa olevia pallomaisia kasvustoja ja kun otin asiasta selvää, ilmeni että olivat misteliä. Misteli on puoliloisiva kasvi, joka kasvaa pihlajan, lehmuksen, vaahteran ja poppelin oksilla. Metkan näköisiä palluroita. Ja tosiaan valkoisilla marjoilla varustettu. Meillä on melkein joka joulu hankittu mistelinoksa kattoon, voi sitten toivoa niitä suukkosia. Sekin on varsin vanha perinne 1800-luvun viktoriaanisesta englannista, jolloin ehkä saatiin paremmin julkinen suukottelu valvottua, kun sen piti tapahtua mistelinoksan alla. Mene ja tiedä 😀 . Joka tapauksessa kuppikakut houkuttavat sen verran, että pitää kokeilla, ihanat kuvat Annamaria.

  Tykkää

 4. Mää sanon näitä mistelikuppikakuiksi enkä orjanlaakerikuppikakuiksi, se kuulostaisi ihan tyhmältä. 😀

  Tykkää

 5. Sari, oho kuulostaapa jännältä! En ole itse tainnut koskaan luonnossa nähdä, mutta aivan ihana joulukoristehan mistelinoksa olisi!

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s