Mansikkainen lime-smoothiekakku

Tein vielä kerta kiellon päälle jotakin ystävänpäiväherkkua, koska halusin viikonlopun tullen leipoa jotakin (viikkokämpässäni ei oikein leivontamahdollisuutta ole…) ja mielessäni on hetken kummitellut trendikäs smoothiekakku! Sain maistaa yhden opettajamme tekemiä mansikka- ja mustikkasmoothiekakkuja opehuoneessa, ja kakut upposivat todella hyvin. 

Käytin pohjana Kinuskikissan mansikkasmoothiekakkua, jota itse lehtorikin oli käyttänyt. Muutin kakusta hieman vähäemmän terveellisen – koska ketä minä nyt yritän huijata!? Kakku oli helppo valmistaa, taivaallisen hyvää, raikasta ja vieläpä hempeän vaaleanpunaista. Nauti tätä rakkaan ihmisen kanssa vaikka aamupalaksi!

Mansikka-limesmoothiekakku (10 palaa)

Pohja:

 • 175 g Digestive-keksejä
 • 80 g voita (tai margariinia)

Täyte:

 • 750 g mansikoita (tuore tai pakaste)
 • 3 banaania
 • 1,65 dl kookoskermaa (165 ml tölkki)
 • 1/2 dl sokeria
 • 1/2 dl limen mehua (2 limeä)
 • 1 tl limen kuorta raastettuna
 • 8 liivatelehteä

Murskaa keksit, sulata voi ja yhdistä. Painele 20-senttisen vuoan pohjalle ohuelti ja reunoille. Jos haluat siistin lopputuloksen, käytä irtopohjavuoan reunoilla reunakalvoa. Anna kovettua hetken jääkaapissa. 

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. 

Sekoita blenderissä mansikat, ota talteen pari ruokalusikallista. Lisää banaanit, kookoskerma ja sokeri. Raasta limen kuori ja purista limen mehu. Kuumenna limen mehu ja sekoita liivatelehdet joukkoon yksi kerrallaan. Kaada neste massan joukkoon samalla sekoittaen. Kaada massa keksipohjan päälle.

Tiputtele talteen otettua mansikkasosetta pinnalle tai purista lääketyllalla pisaroita tasaisesti. Vedä hammastikulla sydämen mallisia kuvioita pinnalle. Nosta varovaisesti jääkaappiin, anna hyytytä noin kolme tuntia.

Yksi vastaus artikkeliiin “Mansikkainen lime-smoothiekakku

 1. Onnistuuko kookosmaito korvata esim. tavallisella kermalla? muuttuuko kakun rakenne radikaalisti silloin?

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s