Terveellistä dippailtavaa

Herkuissa ei todellakaan ole mitään vikaa, mutta välillä inspiroidun kuvapalveluiden ihanan värisistä #eatgreen #eatcolours #purevegetables -kuvista, joissa pelkistä kasviksista on luotu todella houkuttelevan näköisiä herkkuannoksia. Yhtenä viikonloppuna pyysin siskon luokseni juoruilemaan ja valmistin tällaisen (yrttikeksejä lukuun ottamatta) täysin kasviksista koostuvan herkku- ja dippailulautasen.

Tein sekä hummusta että guacamolea, joihin molempiin tulee vain kasviksia ja jotka ovat täysin vegaanisia. Hummuksessa täytyy olla reilusti tahinia ja valkosipulia, guacamolessa taas punasipulia ja chiliä. Kasviksiksi valitsin kaiken väristä omista lemppareistani:

  • Ohuiksi viipaloituja kurkkuja ja porkkanaa (luomuna molemmat aivan älyttömän maukkaita!)
  • Ihanan rapsakkaa retiisiä
  • Kukkakaalia
  • Makeaa kirsikkatomaattia
  • Yrttimaustettuja suolakeksejä

Näitä herkutellessa maha tulee täyteen, mutta kätevästi välttyy samalla karkkien ja muiden herkkujen aiheuttamasta tukalasta ähkyolosta ja sokerihumalasta. 

Olisi kiva kuulla, miten itse teette guacamolen tai hummuksen! Olen itse näihin perusresepteihin jämähtänyt.

2 vastausta artikkeliin “Terveellistä dippailtavaa

  1. Dippilautaset on kyllä ihan parhaita! Teen guacamolen yleensä muussaamalla avokadon ja maustamalla sen valkospulilla, pippupurilla ja limemehulla, joskus surraan sen tasaiseksi tahnaksi monitoimilaitteessa ja lisään vähän ranskankermaa sekaan 😉

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s