Keväiset sitruuna-mustikkaruudut

Varma merkki kevään (ja pääsiäisen) tulosta on sitruuna leivonnaisissa! Olen niin järkyttävä sitruunahullu eikä leivonnainen voi mielestäni olla liian sitruunainen tai kirpeä. Suunnitteilla on kehitellä joku megasitruunakakku, jossa on sitruunaa kaikissa mahdollisissa olomuodoissa. Sillä aikaa saatte tyytyä vähän vähemmän sitruunaiseen versioon, jossa on pensasmustikkaa vähän koristeenomaisena mukana.

Lisäsin taikinaan vähän rahkaa ja leivoksista tuli tosi meheviä! Meinasin ensin lisätä joukkoon valkosuklaatakin mutta välillä vähempi on parempi!

6 vastausta artikkeliin “Keväiset sitruuna-mustikkaruudut

  1. Testasin :). Muuten hyvä ja maukas resepti, mutta taikinaa tuli ihan liikaa ohjeessa mainitun kokoista vuokaa ajatellen. Oikeampi vuoan koko olisi kokemukseni perusteella ollut 25×25. Teen toistekin, mutta isompaan vuokaan tai pienemmillä ainemäärillä.

    Tykkää

  2. Minäkin kokeilin, mutta ei mennyt ihan nappiin – vaikka vuokani oli 20 x 25 cm, niin lopputulos oli kyllä suoraan sanottuna ihan raaka, ei mehevä. En tiedä, mikä meni pieleen, mutta minustakin taikinan määrä tuohonkin vuokaan oli vähintäänkin reilu. Siksi pidensin paistoaikaa 10 minuuttia, mutta se ei riittänyt. Eka palat maisteltiin ja sitten – takaisin uuniin. Maku oli hyvä, mutta rakenne, vuoan koko ja paistoaika jäi arveluttamaan.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s