Erilaiset puurohiutaleet testissä

Olen sen verran puuron perään, ettei ole kovin montaa puurolaatua jota en olisi testannut. Kaiken maailman hiutaleet on kokeiltu, samoin puurojen eri valmistustavat ja muodot: tuorepuuro, uunipuuro, mikropuuro, kattilapuuro… Syön puuroa joka aamu, ja lempparini on lämmin mikro- tai kattilakaurapuuro lisukkeilla. Melkein aina tulee syötyä kaurapuuro raejuuston ja marjojen kanssa, ne samalla viilentävät puuron sopivasti.

Puurohyllyllä menee helposti sormi suuhun, kun on pikakaurahiutaleita, neljän kauran hiutaleita, superpuuroja ja maustettuja puuroja. Valkkasin nyt tähän kolmen taistoon vertailuun kolmea erilaista puurohiutaletta: 1. luomulaatuista kaurapuuroa, 2. Fazerin Alku sadonkorjuupuuroa ja 3. Paulúnsin Superpuuroa, jossa on karpaloa, hasselpähkinää ja mantelia. Varsinkin maustetut ja rouheisemmat puurot tuntuvat olevan nyt suosittuja, joten halusin ottaa sellaisenkin laadun testiin.

Oma puuromieltymykseni on samettinen, maukas ja ei liian paksu. Vertailussa olevista hiutaleista sanoisin luomulaatuisen kaurahiutaleen olevan lempparini: parin minuutin kuumentamisen jälkeen mikrosta tulee täydellinen, höyryävä ja pehmeä puuro. Jos haluaa vähän vaihtelua ja vähemmän vellimäistä puuroa, sadonkorjuupuuro on myös ihanaa. Puurohiutaleet ovat selkeästi isompia kuin tavallisessa puurolaadussa, mutta koostumus on silti pehmeä. Siemenet sopivat hyvin joukkoon! 

Superpuuroon en ihan täysillä syttynyt. Tämä on valintasi, jos tykkäät rouheasta ja rouskuvammasta puurosta. Kypsensin puuroa ohjeiden mukaan hieman kauemmin, koska halusin pehmeämpää puuroa, mutta lopputulos oli silti melko rakeinen, koska kaurahiutaleiden osuus on superpuurossa kaikista pienin. 

Minkä puurohiutaleiden nimeen siellä vannotaan? Onkohan minulla vielä joku lyömätön testaamatta?

7 vastausta artikkeliin “Erilaiset puurohiutaleet testissä

 1. Pikapuuroista Nalle kaurapuuro on parasta. Puuron päälle lisään useimmiten jogurttia ja mehukeittoa. Muista puuroista suosikki on uuniriisipuuro.

  Tykkää

 2. Rakastan tota sadonkorjuupuuroa!! Oikeestaan en syö mitään muuta kuin sitä, kaapistani löytyy myös peruskauraa mutta se on lähinnä tarkoitettu leipomiseen, jos on johinkin tarve. :—D

  Tykkää

 3. Minä vannon ehdottomasti luomuhiutaleiden nimeen, koska niistä tulee sekä mikrossa että kattilassa tehtynä pehmein puuro! 🙂 Olen nyt hetken aikaa syönyt tuorepuuroa ja kokeilin tänä aamuna pitkästä aikaa tehdä mikropuuroa ja vieläpä modernisti valkuaisella höystettynä. Ikävä kyllä en tiedä onko syynä lämmin puuro vai tuo valkuainen, joka saa vatsani täysin sekaisin :/ Luin jostain, että vatsa saattaa kestää nimenomaan pari minuuttia lämmennyttä puuroa huonommin kuin yön yli loikoillutta, koska lämmin puuro jatkaa kypsymistään mieli syömisen jälkeenkin ja saa siksi vatsan turpoamaan ja kipeytymään.
  Toinen suosikkini on täältä bongaamani speltti-mannapuuro, joka on aivan taivaallista 🙂 Puurojeni kanssa tykkään syödä valkuaista, mustaherukoita/vadelmia/mansikoita/puolukoita, päärynää ja maapähkinävoita 🙂

  Tykkää

 4. Saman oon mäkin huomannut kun olen vertaillut vaikka Eloveena-puuroa (joka on myös tosi hyvää) ja Pirkan luomupuuroa.

  Kypsennetty kaura tosiaan voi olla mahalle ärsyttävämpi, tuorepuuro on ihana vaihtoehto sellaiselle ihmiselle jolla tulee mahaongelmia. Minä olen siitä hassu että haluan jotain lämmintä syötävää aamulla!

  Ihanalta kuulostavat sinun lisukkeesi!

  Tykkää

 5. Itse olen nyt rakastunut tuohon Fazer Alku Ruis & auringonkukka kaurapuuroon! Ruotsissa asuessani ihastuin vähän ”karkeampaan” puuroon, jota syödessä tuntuu, että syö jotain. Nallen ruis&kaura on toinen, josta tykkään. Epäterveellisemmistä puuroista suosikki on riisipuuro =)

  Tykkää

 6. Puuppolan Aitokauran hiutaleet ovat parasta. Toimivat hyvin kypsennettävässä ja tuorepuurossa 😛 Lisäksi ovat gluteenittomia ja tietenkin vielä se etu että tulevan pientuottajalta ❤

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s