Keittiöni luottovälineet

Kuten olen monesti maininnut, tämänhetkinen keittiöni on todella pieni. Minulla on silti aivan älytön määrä kodinkoneita, joista osaa joudun säilyttämään kellarissa tilanpuutteen vuoksi. Joku voisi ihmetellä, kuka muka tarvitsee voileipägrilliä, mehulinkoa, monitoimikonetta, yleiskonetta, tohotinta, kahvimyllyä, vohvelirautaa, jätskikonetta, jääpalamurskainta, sauvasekoitinta, käsivatkainta… Kaikkia en tietty tarvitse yhtä paljon, mutta haluaisin nyt vinkata keittiön luottovälineistäni – kodinkoneista ja muista tärkeistä apuvälineistä, joista en pystyisi luopumaan.

1. Bosch käsivatkain

​Tämä Boschin käsivatkain, joka maksoi aikoinaan kolmekymppiä, on aivan älyttömän tehokas kapistus ja juuri sopivan painoinen ja kokoinen käteen. Tässä ei ole paljoa toimintoja mutta vallan mainioita sellaisia: turboasetus on todellakin turbo, ja vatkaimen saa laitettua kahteen asentoon: joko pyöreäreunaiselle tai neliskulmaiselle kulholle.

2. Victorinox-kokkiveitsi

​Käytän Victoronoxin veistä aina ruoanlaitossa, ja veitsi ei tunnu tylstyvän. Olen vetänyt tällä kerran tosi pahasti sormeeni – tulipa terävyys testattua oikein kunnolla. Kannattaa panostaa hyvään tasateräiseen veitseen ja lisäksi isoon sahalaitaiseen veitseen, jolla saa kakkupohjat halkaistua.

3. Braun-sauvasekoitinsarja

Jos olet ostamassa sauvasekoitinta, osta ehdottomasti tämä setti! Mukana tulee mm. kaksi erikokoista monitoimikoneen osaa, joiden mukana on S-leikkuri (ylivoimainen mm. maapähkinävoin tekemiseen) ja jääpalasilppuri. Sauvasekoitinkin on supertehokas, ja vaahdotan tällä ja vispiläpäällä aina kermavaahtoni – ei menee montaakaan minuuttia.

4. Tefalin paistinpannu

Olen testaillut kaikkia paistinpannuja Ikean pannuista Hackmanin Kovanaamaan, mutta mikään ei voita Tefalin pannuja. Pinnoite pysyy täydellisenä vuodesta toiseen. Minun luottopannuni on pieni Tefalin paistinpannu, jolla paistan aina esimerkiksi munakkaat. Muna ei todellakaan tartu pintaan vaikka yrittäisi!

5. Capere digitaalinen keittiövaaka

Ah, mikä leipurin pelastus! Voin, jauhojen, sokerin ja oikeastaan kaiken mittaaminen on todella epätarkkaa käsivaralla, ja vaikka välillä leivonkin melko suuripiirteisesti, vaa’alla saa tarkkuutta sitä vaativissa resepteissä. Oman keittiövaakani olen ostanut Clas Ohlsonilta vuosia sitten, ja pattereitakaan ei ole tarvinnut vaihtaa kuin kerran. 

 Mistä keittiövälineestä et itse luopuisi?

4 vastausta artikkeliin “Keittiöni luottovälineet

  1. Digivaaka on kyllä korvaamaton apuväline! Investoin myös talvella Zwillingin kokkiveitseen ja voi morjens. Siitä en luovu ikinä!

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s