Churropallot Nutellalla

Tänä vappuna halusin vaihtaa munkinpaistossa käytetyn ajan johonkin muuhun – rakkaiden kanssa kilistelyyn ja ulkona istuskeluun – ja tein nopeita churropalleroita munkkien sijasta. Nämä pallerot valmistuvat churrotaikinasta nopeasti, ja kun normaalisti pitkulaisen muotoiset churrot pyörittelee palloiksi, ne muistuttavat hieman minimunkkeja.

Rapeat churropallot pyöritellään kaneli-sokeri-seoksessa ja kaiken kukkuraksi vielä dipataan sulaan Nutellaan. Nam! Vaikka churropallot maistuivat melkein yhtä hyviltä kuin munkit vappuna, tulin kehitelleeksi vahingossa mahtavan kesäherkun. Kun dippailee vuorotellen churropalloja ja mansikoita Nutellaan, tulee niin kesäinen olo. Kylkeen kun avaa vielä pullon kesäistä kuoharia, yhdistelmä on mainio!

Churropallot Nutellalla (16 kpl)

Taikina:

 • 2 1/2 dl vehnäjauhoja
 • 1/2 tl leivinjauhetta
 • 1 rkl voita
 • 2 1/2 dl vettä
 • 1 rkl sokeria
 • Lisäksi:
  • 3 rkl sokeria
  • 1 rkl kanelia
  • 1/2 dl Nutellaa
  Paistamiseen:

  • 1 l rypsiöljy

  Yhdistä kattilassa vesi ja sokeri. Toisessa kulhossa sekoita yhteen jauhot ja leivinjauhe. Kun vesi kiehahtaa, lisää jauhoseos ja sekoita voimakkaasti puulusikalla. Lisää voinokare. Ota taikina kulhoon jäähtymään ja kun siihen pysty koskemaan, vaivaa siitä pehmeä taikina.Kaada öljy kattilaan ja kuumenna se n. 175-asteiseksi. Pyörittele taikinasta n. 16 palloa ja paista ne parissa erässä kattilassa, n. 3 minuutin ajan. Nosta reikäkauhalla talouspaperille valumaan, pyörittele sokeri-kaneliseoksessa kun churrot ovat vielä lämpöisiä. Lämmitä Nutella juoksevaksi. Jos haluat Nutellasta vähän nestemäisempää, lisää siihen esimerkiksi maitoa tai kermaa ja sekoita tasaiseksi.

  Vastaa

  Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

  WordPress.com-logo

  Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

  Twitter-kuva

  Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

  Facebook-kuva

  Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

  Muodostetaan yhteyttä palveluun %s