Herkkuvinkkejä Pariisiin?

Ihanaa, lennot Pariisiin ostettu! En ole ikinä käynyt tuolla leivonnaisten ja herkuttelun mekassa, mutta heinäkuussa olisi tarkoitus viettää viikonloppu jossakin päin Pariisia. Noin lyhyen loman aikana prioriteettilistan korkeimmilla sijoilla ovat vain muutamat must see -nähtävyydet – ja tietty syöminen ja juominen.

Kuvat täältä ja täältä.

Laduréella pitää tietysti käydä (ja lähteä ulos paperikassit täynnä macaron-leivoksia), mutta muuta minulle ei tule mieleen Pariisista. Erityisen kiva olisi välttää pahimmat turistimestat ja löytää aitoja helmiä: kahviloita, aamiaispaikkoja, bistroja, tunnelmallisia paikallisten suosimia ravintoloita… Laittakaapa kaikki parhaat Pariisi-vinkkinne pöytään, ja teette minut tosi iloiseksi! Ihan pelkäksi syömiseksi ja leivosten metsästämiseksi viikonloppu ei voi kuitenkaan mennä, sillä reissaan poikaystäväni kanssa. Hän kuvailee macaron-leivoksia ”niiksi hampurilaisen näköisiksi”.

Pyymäen Oma -kahvilan macaronit toimivat suomalaisena korvikkeena, kun Laduréen herkkuja ei ole saatavilla.

13 vastausta artikkeliin “Herkkuvinkkejä Pariisiin?

 1. Meinasin otsikon perusteella jo suositella Ladureeta, mutta se olikin jo onneksi sun listalla 🙂 Pariisista ei tule mieleen mitään tiettyä, mutta turistikujilla syöminen on ehdoton nou nou. Jos tykkää sushista, Planet Sushi on kiva ranskalainen pikasushipaikkaketju, jossa on monenlaista sushia. Lisäksi Pariisistakin löytty Chocolaterie Larnicol niminen ketju, josta voi ostaa herkullisia bretagnelaisia Kouing amann leivoksia. http://www.chocolaterielarnicol.fr/15-kouignettes

  Kivaa reissua!

  Tykkää

 2. Lämpimästi suosittelen Helena Petäistön kirjoittamaa matkaoppaskirjaa Pariisista. Helenan vinkkien perusteella olen syönyt ja shoppaillutkin hyvin niin Pariisissa, Nizzassa ja Cannesissa kuin Dublinissa ja Barcelonassakin.

  Tykkää

 3. Larnicolia suosittelen myös, ehdottomasti käymisen arvoinen paikka! Liikkeitä on neljä eri puolilla Pariisia, osoitteet löytyy täältä: http://www.chocolaterielarnicol.fr/content/12-nos-magasins. Jos on liikkeellä Saint-Germain-des-Prés’ssä (6. arrondissement), siellä on yksi Pariisin vanhimmista ja kuuluisimmista kahviloista, Les Deux Magots (http://www.lesdeuxmagots.fr/en/). Jos on teen ystävä, Mariage Frèresin teekauppa ja -salonki ovat must. Niitäkin on useammissa paikoissa, itse olen käynyt osoitteessa 13 Rue des Grands Augustins (myös 6. kaupunginosassa), ja kaikki mitä olen siellä suuhuni pistänyt on ollut järjettömän hyvää. http://www.mariagefreres.com/UK/welcome.html

  Tykkää

 4. Moi! Jos ei hirvitä maksaa vitosta per leivos, suosittelen L’Eclair de Genietä jossa eclairit (ja muut herkut) on todellista taidetta, myymälöitä on parissakin osoitteessa: http://leclairdegenie.com/ Toinen taiteeseen viittaava suosikki on michelin-tähdellä palkittu Ze Kitchen Galerie lähellä Notre Damea – 3 ruokalajia 48 EUR ja palvelu on erinomaista. Upeita ja yllättäviä annoksia! http://www.zekitchengalerie.fr/en/_zkg-2/?tab=carte Niin ja Ladureen lisäksi myös Pierre Hermeltä saa todella hyviä ja eksoottisen makuisia macaronseja. Ihanaa matkaa!!

  Tykkää

 5. Suosittelen testaamaan lisäksi Hugo & Victorin ( http://www.hugovictor.com/ ) macaronseja, jotka mielestäni ovat vielä Ladureetakin herkullisempia (omistaja onkin ollut alkujaan Ladureella opissa). Palvelu liikkeessä on aikamoinen kokemus ja vertaansa vailla 🙂

  Tykkää

 6. Leipomoista mielestäni parhaita ovat Liberté ja Du Pain et des Idées. Leivoksille parhaat mestat ovat Sadaharu Aoki ja Un Dimanche a Paris. Ravintoloista taas suosittelisin Le 6 Paul Bert, Verjus, Ellsworth, Au Passage, ja Verre Volé. Muista tehdä varaukset jos menet iltaisin raflaan! 🙂 Nauti matkasta!

  Tykkää

 7. Lontoossa ja Nykissä oon käyny Le Pain Quotidien nimisessä paikassa. Ootkohan kuullut tosta? Sieltä saa hyvää aamupalaa ja lounasta, ainakin yks mun suosikeista! Löytyy siis myös Pariisista 🙂

  Tykkää

 8. Tiettyjä leipomoita en osaa suositella, mutta Pariisissa kannattaa ainakin kerran syödä crepejä! Niitä myydään monilla kojuilla esim. Eiffel-tornin läheisyydessä, ja ovat siis paistettuja ohuita lettuja joihin saa väliin esim. banaania ja nutellaa! Pariisilaiset tosiaan osaavat niiden teon. 🙂

  Tykkää

 9. La Grande Épicerie, Berthillonin jäätelöt, intialainen Samsara, Les Patissieres des Reves, boulangerieiden omat croissantit (älä osta kaupan tai ketjukahviloiden crodeja, tai maistuu samalta pahvilta kuin Suomessa!), TORIT ja markkinat….
  En malta odottaa Pariisiraporttejasi, ihan ykköslempparikaupunkini, ja siellä on tullut vietettyä aika reilusti aikaa! ♡

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s