Raparperi-mansikkasiirappi

Raparperikausi on nyt täysillä käynnissä, ja minäkin olen jo päässyt leipomaan raparperista. Blogiin on tulossa hyvä raparperimoussekakun ohje, ja mahdollisesti myöhemmin eräs pahamaineinen raparperi-entremet, jos saan sen onnistumaan. (Instagramiani @lunnileipoo) seuraavat tietävät, mistä puhun.)

Tämä raparperi-mansikkasiirappi keitetään tuoreista raparpereista ja mansikoista sokerin, veden ja vaniljatangon kera. Siirappia voi käyttää esimerkiksi juustojen kanssa, moussekakkujen täytteessä tai pannukakkujen kanssa. Kokeile tätä hurmaavaa siirappia ja keksi oma käyttötapasi!

Arvoin myös Emman makeat piirakat -kirjan, ja onnellinen voittaja on nimimerkillä Vappukukka, joka sanoi lempipiirakkansa olevan lemon pie. Toivottavasti kirja innottaa leipomaan!

 

2 vastausta artikkeliin “Raparperi-mansikkasiirappi

  1. Kommenttini ei nyt kuulu tähän aiheeseen, mutta luin äsken vanhaa blogiasi ja silmiini osui ongelmasi fariinisokerin kanssa. Ajattelin kertoa oman konstini, millä olen saanut pidettyä fariinisokerin käyttökelpoisena. Eli olen taittanut avatun fariinisokeripussin kahteen kertaan kiinni ja suljen sen muovisella pussinsulkijalla, joita olen ostanut esim. Ikeasta ja Tokmannilta. Pussia säilytän vielä kannellisessa Tupperwaren jauhoastiassa (tämä ei varmaankaan ole enää tarpeellista, mutta kaappi näyttää siistimmältä).

    Tykkää

  2. Hyvin toimiva konsti on elintarvikkeille soveltuva ’poltetusta savesta valettu läpyskä’. Se kastellaan , annetaan hieman kuivahtaa ja laitetaan sokeripurkkiin. Fariini pysyy notkeana 3kk.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s