Kolmos3n anti Taste of Helsingille

Paljon somea ja ruokatapahtumia seuraavat ovat varmasti huomanneet Taste of Helsinki -tapahtuman lähestymisen. Kansalaistorin puistossa 16.6. – 19.6. järjestettävässä tapahtumassa 10 suomalaista huippuravintolaa tarjoilee oman erityismenunsa annoksia, jotka on luotu tapahtumaa varten. Tapahtumassa pääsee maistelemaan sopivan kokoisia annoksia edulliseen hintaan ja tutustumaan vaikka kaikkiin kymmeneen ravintolaan yhen tai kahden päivän aikana. 

Mukana ovat Ask, Bistro Mat, Grön, Hella&Huone, Muru, Pastor, Sinne, Toca, Restoran Ö sekä Kolmon3n, jonka menua kävin itse jo etukäteen testaamassa ravintolassa. Aion tehdä tietysti täsmäiskun myös itse Taste of Helsinkiin kesäkuussa, ja jos muidenkin ravintoloiden menut ovat yhtä upeita kuin Kolmos3n, tulee edessä olemaan varsinaista ruokailottelua. 

Haukitempura lager-taikinassa ja mummonkurkkuja 

Kolmos3n ihanan kesäisen ja tasapainoisen menun aloitti haukutempura ja mummonkurkut, ja annos on suorastaan silmiähivelevän kaunis. Maku on yhtä hyvä, ja mielestäni tähän annokseen tiivistyy minun mielikuvani Kolmos3sta: fine diningia suomalaisella mökkisäväyksellä. 

Nimikkoannos: Punajuuri-kyssäkaaliavoburgeri 

Nimikkoannos oli seuralaiseni suosikki, ja itsekin ihastuin erityisesti maissibriossiin tavallisen burger-pullan sijasta ja avoburgerin konseptiin. Onko tässä uusi hittiherkku? Punajuuri-kyssäkaalipihvi maistui ihanan tuhdilta ja melkein lihaisalta, nam!

Kirsikkasavustettua häränkylkeä perunaa ja punasipulia

Oma lemppariannokseni taas oli kirsikkasavustettu nauta, jonka höysteenä on mm. broccolettia ja lehtikaalin versoja. Tämä annos on ihanan kesäinen, simppeli ja jotenkin tasapainoinen – kuten koko Kolmos3n menu mielestäni muutenkin. Kirsikka maistuu savuisessa naudassa kivasti pienenä makeutena ja hapokkuutena.

Kesäinen Kolmos3n sekamelska

Jälkkärikään ei jättänyt tyytymättömäksi, sillä sekamelska muodostuu paahdetusta valkosuklaamoussesta, mustikkamarengeista (ihania!) sekä suklaacrumblesta (ihanaa!). Suklaacrumblessa on mahtava rakenne, ja kokki kertoi tehneensä sen suklaasta ja kuumennetusta sokeriliemestä. Annos on makea muttei missään nimessä äklö.

Kaiken kaikkiaan menu oli vaikuttava, ja innolla odotan nousevatko muiden ravintoloiden annokset yhtä korkealle tasolle. Kesäkuussa se nähdään!

Ihanan raikasta jälkkäriviiniä, täydellinen kesäujuoma kylmänä!

Kalliolainen ravintola aivan thaikkuhieronnan vieressä – kuinkas muutenkaan!

Kuka aikoo mennä Taste of Helsinki -tapahtumaan nautiskelemaan maailman parhaasta yhdistelmästä eli kesästä ja hyvästä ruoasta? Osta lippusi täältä, tarjolla on mm. tasting-paketteja ja sisäänpääsyn lisäksi ostettavia muita menuja. Valuuttana tapahtumassa toimii markka, joka vastaa euroa yksi yhteen. Annoksia saa 5-10:llä markalla, joten 25 markalla pääsee jo pitkälle! Esimerkiksi lempparini kirsikkasavustettu häränkylki maksaa 6 markkaa ja jälkkäriannos samaiset 6 markkaa.

Yksi vastaus artikkeliiin “Kolmos3n anti Taste of Helsingille

  1. Sitä jäin miettimään, että miksi ihmeessä taiturimainen ’Lunni’ laittoi valkoiset nonparellit pikkuleipiin/ylioppilas lakkeihin, kun kultaisiakin löytyy ?
    Tunnustan, että toisinaan halkaisen todella hiuksia eli itselleni olen hyvinkin ankara.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s