Omenan ja kinuskin liitto

Omenakausi alkaa olla päällä, mutta alkavaan syksyyn voi virittäytyä kaupan omenoilla ja omenaleivoksilla, jos omalla pihalla ei kasva omenapuuta. Omenalla ja kanelilla on tunnettu ja vakiintunut liitto, mutta myös kinuski sopii älyttömän hyvin hieman happaman omenan kanssa. Halusin kehitellä helpon kakkuohjeen, jossa pärjää helpolla taikinamassalla ja tietysti omenoilla ja kinuskilla.

Ostin kaupasta keitettyä kondensoitua maitoa – lempparikinuskiani. Tätä käytän todella usein leivonnassa ja jälkkäreissä, koska maultaan ja rakenteeltaan tämä jämäkkä kinuski on monikäyttöisempää kuin tetroissa myytävät kinuskikastikkeen. Kinuskin voi toki keittää myös itse, jos viitsii!

Tämä kakku on uskomattoman helppo, ja lopputulos näyttää siltä kuin resepti olisi ollut paljon monimutkaisempi. Täydellistä! 

Omena-kinuskikakku (10 palaa)

 • 115 g voita
 • 2 dl sokeria
 • 2 munaa
 • 4 3/4 dl vehnäjauhoja
 • 2 tl leivinjauhetta
 • 1 tl kanelia
 • 1 1/2 dl maitoa

Lisäksi:

 • 4 omenaa (esim. Royal Gala)
 • 1 1/2 dl kinuskia (esim. keitettyä maitotiivistettä)

6 vastausta artikkeliin “Omenan ja kinuskin liitto

 1. Hei Annamaria! Tein tätä kakkua tässä hiljattain ja kirjoitan siitä myös blogiini. Pääasiassa kirjoitan kosmetiikasta, mutta välillä kun tulee leivottua jotain herkkua, on sekin jaettava 🙂 Ajastin postauksen huomiselle (2.9.) klo 8, jos haluat käydä sen katsomassa. Kopioin ohjeen tästä sinulta, mutta kerroin sen tekstissä ja linkkasin blogisi siihen. Otathan yhteyttä, jos jokin mättää tai asia ei sovi sinulle :)) -M

  Tykkää

 2. Hei. Ihanan kuuloinen ohje. Voiko kinuskin kanssa vähän oikaista ja käyttää kaupan valmista kinuskikastiketta?

  Tykkää

 3. Mikähän meni vikaan, kun on ollut kohta tunnin uunissa ja vieläkin ihan löysää keskeltä ja palaa kohta päältä. Vuoka on just oikean kokoinen ja tein mielestäni kaiken niin kuin ohjeissa neuvotaan…

  Tykkää

  1. Heippa, uuneissa voi olla kovasti eroa ja esim. aineksien lämpötila voi vaikuttaa kypsymiseen. Kannattaa laittaa päälle folio jos tummuu muttei meinaa paistua!

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s