Juhlava tuplasuklaakakku

Apua, en ole lukuvuoden alettua todellakaan ehtinyt leipomaan, saati sitten kuvaamaan leipomuksia tai kirjoittelemaan niistä. Tällä viikolla oli kuitenkin pari tapahtumaa, jonne oli pakko leipoa, joten onneksi sain materiaalia blogiinkin. Kiva kun olette ahkerasti kommentoineet omena-kinuskikakkureseptiin, kokeilkaa kakkua jos ette ole vielä ehtineet!

Olipa muuten ihana päästä leipomaan, sulattelemaan suklaata ja siivilöimään jauhoja. En haluaisi tehdä tätä joka päivä työkseni, mutta oman työn ohessa leipominen on niin täydellisen rentouttavaa! Tällaisia juhlakakkuohjeita ei voi koskaan olla liikaa. Teen harvoin samaa täytekakkua kahtaa kertaa, mutta tämän voisin pistää muistiin isänpäivää tai isän synttäreitä varten. Kaikki suklaanystävät: kokeilkaa tätä suklaalla kuorrutetta suklaatäytekakkua, jonka sisällä on valkosuklaamoussea.

Tuplasuklaakakku (15 palaa)

Kakkupohja:

 • 3 dl vehnäjauhoja
 • 1 tl leivinjauhetta
 • 1 tl ruokasoodaa
 • 2 rkl kaakaojauhetta
 • 1 1/2 dl sokeria
 • 100 g voita
 • 50 g tummaa suklaata
 • 2 rkl vaaleaa siirappia
 • 2 munaa
 • 1 1/2 dl kevytmaitoa

Täyte:

 • 100 g valkosuklaata
 • 3/4 dl kuohukermaa
 • 60 g vaniljatuorejuustoa

Kuorrute:

 • 100 g tummaa suklaata
 • 3/4 dl kuohukermaa
 • 60 g vaniljatuorejuustoa

Koristeluun:

 • tummaa suklaata rouhittuna

Valmista pohja. Vuoraa 20-senttisen vuoan pohja leivinpaperilla, voitele ja jauhota. Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.

Sulata voi, tumma suklaa ja siirappi kattilassa tasaiseksi, sekoita joukkoon sokeri. Anna hieman jäähtyä. Sekoita joukkoon sokeri.

Siivilöi jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja ruokasooda toiseen kulhoon.

Kolmannessa kulhossa riko munat ja sekoita joukkoon maito. Kaada maito-munaseos jäähtyneen voisulan joukkoon, lisää sitten märät aineet kuivien aineiden joukkoon. Vatkaa vatkaimella tasaiseksi.

Kaada taikina kakkuvuokaan, paista uunin keskistasolla n. 35-45 minuuttia. Kokeile kakkua puutikulla – jos tikkuun ei tartu taikinaa, kakku on kypsää. Anna kakun jäähtyä vuoassa hetken, poista se sitten vuoasta ritilälle jäähtymään.

Kun kakku jäähtyy, valmista täyte ja kuorrute. Mittaa sekä kuorrutteen että täytteen kerma kattilaan (yhteensä 1,5 dl). Pilko valkosuklaa yhteen kulhoon, tumma suklaa toiseen. Kuumenna kermaa kunnes se on melkein kiehuvaa, kaada kerma sitten puoliksi valkosuklaan joukkoon, puoliksi tumman suklaan joukkoon. Anna seistä parin minuutin ajan. Sekoita suklaa kerman joukkoon sitten tasaiseksi. Anna hieman jäähtyä.

Sekoita hieman jäähtyneiden suklaaseosten joukkoon tuorejuusto. Vatkaa molempia parin minuutin ajan sähkövatkaimella, anna sitten jähmettyä hieman jääkaapissa.

Kun kuorrute ja täyte ovat hieman jähmettyneet, halkaise kakkupohja kolmeen osaan ja levitä pohjan päälle puolet valkosuklaamoussesta. Laita keskimmäinen pohja päälle ja levitä loput valkosuklaamoussesta pohjan päälle, aseta päällimmäinen pohja päälle. Levitä melkein kaikki kuorrutteesta kakun päälle palettiveitsellä, levitä reunoille tasaisesti. Ei haittaa, jos valkosuklaatäyte sekoittuu suklaakuorrutteeseen reunoilla!

Anna kakun jähmettyä vielä kylmässä hetken. Jos tarjoilet kakun seuraavana päivänä, ota se huoneenlämpöön n. 30 min. ennen tarjoilua. Viimeistele kakku ennen tarjoilua rouhitulla tummalla suklaalla.

En valitettavasti voinut leikata kakkua auki ja näyttää nättiä valkoista täytettä, mutta kuvitelkaa näky silmienne edessä: kolme kerrosta kakkua, jonka kerrosten välissä on reilusti valkosuklaamoussea.

2 vastausta artikkeliin “Juhlava tuplasuklaakakku

 1. 2 kpl pitäisi lukea, mutta välillä kone ei tunnista yksikköä ja laittaa numeron 0 tilalle! Korjattu 😀

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s